Mária Kostelanská vasasos marad!

Szlovák ütőnk csapatunk legjobbja volt a szezonban, s most újabb egy évre elkötelezte magát a Vasas Óbudához.

Barátja, a Ferencváros kézilabdacsapatában védő Marián Zernovic miatt, a szlovák bajnokság pontkirálynőjeként érkezett Magyarországra Mária Kostelanská: ő kereste meg tavaly májusban a Vasast, hogy szívesen játszana nálunk – az idényben aztán ő lett az egyik legjobban, legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékos.

„Mari munkához való hozzáállása és játéka egész szezonban kiemelkedő volt, tökéletes példa a fiatalok számára. Az idény elején nehezen nyílt meg, de mostanra a csapat egyik középpontjává vált, jó humorú, rendkívül pozitív személyiség. Nagyon örülök, hogy a következő szezonban is minket erősít majd” – mondta Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője légiósunkkal kapcsolatban, aki azt követően írta alá jövő évre szóló szerződését a Vasas Óbudával, hogy a Fradi kézilabdázói szombaton biztosították első osztályú tagságukat.

A szerződéshosszabbítása kapcsán Zelo elmondta, nagyon élvezte, élvezi a mostani szezont, ugyanis sokkal több játéklehetőséget kapott, mint amire előzetesen számított.

„Szerencsém is volt, mert Elena megsérült ősszel, de tudtam élni a lehetőséggel, s az edzők onnantól kezdve bíztak bennem. Úgy jöttem ide, hogy első csere leszek, így aztán nagyon örülök, hogy végül ennyi időt a pályán tölthettem” – mondta szlovák légiósunk, aki párjával jövő hétvégén utazik haza családjához.

A szezonból a Schaan elleni összecsapásokat, valamint a Magyar Kupa bronzmérkőzését emelte ki, ahol nemcsak személy szerint neki, de az egész csapatnak jól ment a játék.

„Utóbbi életem egyik legszebb élménye. Szenzációs volt a hangulat, rengeteg érzelem volt abban a találkozóban, ráadásul már nem is tudom, mikor nyertem utoljára érmet, így nagyon boldog voltam a bronzzal” – elevenítette fel ottani legértékesebb játékosunk az érdi történéseket.

A következő szezonnal kapcsolatban megjegyezte, hogy egyelőre nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, hiszen sok a bizonytalanság, mindenesetre reméli, az ő és a csapat játékában is kevesebb lesz a hullámvölgy.

„Sokat tanultam ebben az évben, de még mindig úgy érzem, nagyon sok mindenben tudok fejlődni. A blokkom továbbra is a leggyengébb játékelemem, azon mindenképpen szeretnék javítani. Amikor eldőlt, hogy a barátom marad, nem sokat kellett gondolkoznom nekem sem, mert szeretem Budapestet, ismerem a lányokat, a stábot, nagyon jól érzem magam a Vasasban. Nem utolsó sorban messze ez a legjobb csapat, amiben játszottam, így nagy kihívásként tekintek a következő idényre. Ez már csak azért is igaz, mert idén rengeteg problémánk volt, a sérülések miatt szinte soha nem játszottunk vagy edzettünk kétszer egymás után ugyanabban a felállásban, így szeretnénk bizonyítani” – zárta szavait Kostelanká, aki a nyarat pihenéssel és feltöltődéssel fogja tölteni, hogy augusztusban újult erővel vethesse bele magát a munkába – továbbra is a Vasas Óbuda mezében.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató