Egyenlített az MTK

Az első két szettben azt csináltunk, amit akartunk, utána minden megváltozott.

Az osztályozó második összecsapásán is Lévai Vivien és Mihály Dorka hiányzott együttesünkből. Verica Simic helyén ezúttal Németh Anettnek adott lehetőséget a kezdőcsapatban Kőnig Gábor.

Török Kata pontjaival kezdődött a mérkőzés, s az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal is jó nyitásokkal és életerős befejezésekkel bizonytalanítottuk el az MTK játékosait (6:8). A túloldalon Dessa Legross jó megoldásainak tapsolhatott a közönség, ám Takács Doroti hosszú ütése után a hazaiak edzője, Tóth Gábor időt kért (11:14). Két ponttal később Mária Kostelanská osztott ki egy hatalmas blokkot, így jött az újabb játékmegszakítás (11:16). Török nyitásai megoldhatatlan problémát jelentettek a városmajoriak számára, így a végjátéknak magabiztos előnnyel vághattunk neki (15:20), a szettnek pedig Török Kata nyolcadik pontja vetett véget (18:25, 0:1).

Török a második felvonást is elképesztően kezdte (90/60-as fogadásnál és 70 százalékos támadásnál járt ekkor fiatal ütőnk), s mivel a hálónál a többiek is igen hatékonyak voltak, így az MTK nem tudta magához ragadni a kezdeményezést (5:7). Török blokkja után Tóth kért időt (6:10), ezt követően csapata jó ideig tartotta a lépést a mieinkkel, de Németh blokkról lecsorgó labdáját követően megint megnyomta a csengőt (10:16). Papp Orsolya extra mezőnyözéseket mutatott be, s ezeknek is köszönhetően tetemes előnyt építettünk ki (11:20). Jól röplabdáztunk, így háromnegyed óra után egy szettre kerültünk az idegenbeli sikertől (15:25, 0:2).

Takács Doroti támadásával a harmadik játékrész első labdamenete után vezetett először az NB I bajnoka, s három ponttal később Kőnig Gábornak kellett időt kérnie (4:0). Több hiba is belecsúszott a játékunkba, de amint ezek számát sikerült a nullához közelíteni, kiegyenlítettünk (9:9). Kostelanská két ászértékű szervája után hazai játékmegszakítás következett (9:11), de a városmajoriak játékosai ezt követően is sokat rontottak (9:13). Hullámzott a szett, nem tudtunk már olyan magas szinten koncentrálni, mint az első órában, így tapadt az MTK (16:17). Kostelanská első elrontott támadása után a vezetést is átvette az ellenfél, majd kétpontos hazai előnynél Kőnignek volt pár szava lányaihoz (21:19). Kettős cserével érkezett Verica Simic és Erica Vietti, s bár előbbi szerzett két pontot is, a hazaiak pár remek mezőnyvédekezést is bemutatva megakadályozták a fordításunkat (25:23, 1:2).

A negyedik etapot is rosszul kezdtük, Kőnig így előbb Bodovics Hanna becserélésével, majd időkéréssel próbálkozott (5:1). Ugyan egy pontra visszazárkóztunk, de pillanatok alatt rontottunk hármat, így megint jött a kettős csere (11:7). Elena Cappelli váltotta Törököt, de ennek ellenére tovább nőtt a hátrányunk, mert négy szerzett pontunkra hat ki nem kényszerített hiba jutott (14:8). Amikor már veszni látszott a játszma, a hazaiak is megtették azt a szívességet, hogy belehibáztak az akciókba, így edzőjük időt kért (16:12). Kostelanská két ásza után megint Tóth kérte számon csapatán a történteket (18:16), s az intelmek hatására két jó blokkot is bemutattak játékosai. Visszatért a pályára Durst és Németh, Kostelanská hátsó soros támadásával pedig egyenlítettünk (20:20). Az izgalmas végjáték végén szlovák légiósunk ütötte világgá a labdát, így jöhetett a döntő játszma (25:22, 2:2).

Az ötödik felvonást Simiccsel, Törökkel és ismét Pappal kezdtük, s fej fej melletti küzdelem alakult ki: nálunk Simic, a túloldalon Takács Bernadett termelte a pontokat (5:5). A térfélcserénél eggyel a hazaiak álltak jobban, s bár kapaszkodtunk, a vezetést nem tudtuk átvenni (10:9), sőt, a sokadik jó hazai pörgetést követően Kőnig Gábor időt kért. Két labdamenetet követően ismét ehhez a módszerhez kellett nyúlnia (13:9), s bár Németh Anett megint bejött, ezúttal ő sem tudott segíteni, így az MTK kiegyenlítette az összesített állást (15:9, 3:2).

Folytatás vasárnap délután négykor, a Folyondárban.

OSZTYÁLYOZÓ AZ EXTRALIGÁÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest – Vasas Óbuda 3:2 (-18, -15, 23, 22, 9)
Szamos utca, 150
néző. Vezette: Halász, Mezei

MTK: Haciefsztratiadu 8, Kötél Zs. 2, Takács D. 15, Kis R. 11, Legros 17, Takács B. 19. Csere: Nagy F. (liberó), Godó 1, Nyuka, Lesi. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Durst A. 1, Török 17, Papp O. 7, Németh A. 7, Kostelanská 19, Haneline 16. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Simic 10, Vietti, Bodovics, Cappelli 2. Vezetőedző: Kőnig Gábor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató