Előny itt!

Magabiztos győzelmet arattunk az osztályozó első mérkőzésén.

Jókay Zoltán helyett a péntek esti mérkőzésen immáron Kőnig Gábor töltötte be csapatunk mellett a vezetőedzői tisztséget, a kezdőcsapatban pedig a megszokottakhoz képest egy helyen változtatott, Bodovics Hanna helyett Papp Orsolya kezdett.

Remekül kezdték a lányok a meccset, támadó jellegű nyitásainkkal alaposan megleptünk ellenfelünket, az MTK mestere, Tóth Gábor gyors egymásutánban ki is kérte mindkét idejét (10:4). Tizennegyedik pontunkat követően a szurkolók Jókay Zoltán előtt tisztelegtek, majd három pontatlan fogadásunkat követően Kőnig rendelte magához csapatát (15:10). Az edzői intelmek használtak, Török Kata és Verica Simic támadásaival ismét elléptünk a kék-fehérektől, majd a szerencse is mellénk állt, hiszen liberónk, Kiss Gréta is pontot szerzett egy hálóról lecsorgó védekezéssel (21:14). Szettgyőzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, magabiztos játékkal szereztük meg a vezetést (25:17, 1:0).

A második játszma elején akadozott a nyitásfogadásunk, de Török szerváival hamar egyenlíteni tudtunk (7:7). Támadásban egyre többet rontottak a mieink, az MTK ismét ellépett, Kőnig pedig Németh Anettet küldte be a gyenge napot kifogó Simic helyére (13:18). Papp blokkjaival, valamint Németh támadásaival fokozatosan felzárkóztunk, majd Kayla Haneline pontjával ki is egyenlítettünk a végjátékban (23:23). A játszma végén több megkérdőjelezhető döntést hozott a játékvezetői páros – szettlabdánknál a felvételek alapján például nem nyúlt át Haneline -, ennek ellenére megérdemelten egyenlítettek a vendégek (24:26, 1:1).

A harmadik szett első fele kiegyenlített játékot hozott, de Németh magabiztos játékának köszönhetően nálunk volt az előny (10:8). Néhány labdamenettel később Papp Orsolya a szezon egyik legváratlanabb megoldásával sokkolta a vendégeket, centerünk második érintésre, a hálónak háttal állva tette át kosárérintéssel a labdát, a pont után Tóth Gábor azonnal időt is kért (12:9). Papp a folytatásban is kulcsembernek bizonyult, kiváló nyitássorozattal alapozta meg ugyanis a következő percek örömjátékát. Sáncunk remekül működött, Kostelanská pedig a gyengébb kezdés után egészen kiváló formában röplabdázott, így három szett után ismét nálunk volt az előny (25:12, 2:1).

Ahogy az lenni szokott, a nagy különbséggel nyert játszma után kisebb visszaesés következett, hibáinkat pedig azonnal büntette az MTK (12:12). Kostelanská mellett Török és Németh is termelte a pontokat, hárommal vezettünk, amikor Tóth Gábor megszakított a játékot (19:16). A végjátékban egyszer még ránk ijesztettek a vendégek, ám Kőnig időkérését követően már nem remegtek meg a kezek, Németh Anett ászával pontot tettünk a mérkőzés végére és megnyertük az osztályozó első felvonását (25:19, 3:1).

OSZTÁLYOZÓ AZ EXTRALIGÁÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:1 (17, -24, 12, 19)
Folyondár utca, 200
 néző. Vezette: Szabó P., Suba.

Vasas: Durst 1, Török 15, Papp O. 10, Simic 5, Kostelanská 22, Haneline 10. Csere: Kiss G. 1, Juhár (liberók), Németh A. 11. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

MTK: Haciefsztratiadu 9, Kötél Zs. 2, Takács D. 7, Kis R. 8, Legross 11, Takács B. 1.  Csere: Hajek-Nagy (liberó) Godó 8, Nyuka, Lesi, Deli.  Vezetőedző: Tóth Gábor

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató