Köszönjük, Zotya!

Közel 14 szezon után immáron nem Jókay Zoltán irányítja felnõtt csapatunkat.

Jókay Zoltánt 2004-ben nevezte ki a Vasas felnőtt vezetőedzőjévé Fördős László szakosztályvezetõ. Az akkor 37 éves szakember a Vasast megelőzően a Csepel felnőtt férficsapatának másodedzőjeként, a TFSE vezetőedzőjeként, valamint az utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőjeként dolgozott – utóbbiakat világbajnokságra is kivezette.

A tatabányai származású, játékosként feladó Jókay egy évet a Vasas utánpótlásában is eltöltött, s rögtön első felnőtt szezonjában duplázott: magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert újdonsült csapatával, s az Év edzőjének is megválasztották.

A következő 13 évben Jókay neve egybefonódott a Vasaséval: összesen négy bajnoki elsőség és nyolc MK-diadal színesítette páratlan pályafutását, mellyel a Vasast a legjobb magyar női röplabdacsapattá tette. Neve egyet jelentett a stabilitással: összesen 11 bajnoki és 12 kupadöntőben vezethette aktuális csapatait, melyekkel – a mostani szezonig – mindig minden sorozatban dobogós helyen zárt.

Eredményei elismeréseként 2010-ben szövetségi kapitány lett, 2012-es lemondása után három évvel pedig Jan De Brandt segítőjeként tért vissza a válogatotthoz, melyet kétszer kivezettek az Európa-bajnokságra, s amellyel 2015-ben megnyerték az Európa Ligát. Jelenleg is a válogatott másodedzője.

Munkája eredményeként összesen háromszor választották meg az Év edzőjének (2005, 2006, 2012), a Magyar Röplabda Szövetség emlékplakettjét 2015-ben kapta meg, míg tavaly év végén Abád József-díjjal tüntették ki. A Vasas örökös tagja (2010) és Aranygyűrűse (2015).

Jókay Zoltánnal tavaly nyáron 50. születésnapja alkalmából beszélgettünk hosszabban, az interjút itt olvashatjátok el

A váltással kapcsolatos közleményt itt találjátok.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató