Nem jutottunk négybe

Remek mérkőzésen, szorosan nyert a Nyíregyháza a Folyondár utcában.

A hétfő esti találkozón Erica Vietti a lelátón, Mihály Dorka csak a kispadon foglalhatott helyet, Kiss Gréta azonban ismét ott volt társaival a parketten.

Idegesen kezdtük a mérkőzést, Jókay Zoltánnak hamar időt kellett kérnie (2:6). Ugyan a következő két pontot is a nyírségiek szerezték, de Török Kata jó támadása után Hollósy László nyomta meg a csengőt (6:8). Fiatal ütőnk remekül kezdett, ő egyenlített (11:11), három labdamenettel később azonban ismét Jókay volt az, aki számon kérte csapatán a buta hibákat (11:14). Németh Anett érkezett nyitni, jó szerváival egyre zárkóztunk (15:16), Mária Kostelanská egyenlítése után Hollósy állította meg a mérkőzést. Két elrontott fogadással alapozta meg ismételten az előnyét a kupagyőztes (17:21), s az ekkor összeszedett hátrány túl nagynak bizonyult (21:25, 0:1).

Két szervát is elrontottunk a második szett elején, s mivel a fogadásunk sem volt jó, hamar időt kértünk (2:6). Hamarosan Németh Anett már nem csak nyitni jött, a gyengén teljesítő Verica Simicet váltotta. Az ő sikeres támadása után nyomta meg Hollósy az időkérést jelző gombot (9:10), Durst Anna ászával a következő labdamenetben ennek ellenére egyenlítettünk, majd Bodovics Hanna blokkjával a mérkőzés során először átvettük a vezetést. Ismét kettőt rontottunk, így ismét időt kértünk (12:14). Rendkívül hektikus volt a találkozó, újabb két vendég pontot négy hazai követett, s egy ismételt Hollósy-időkérés (16:16). Török szerencsés pontja után kettőt cserélt a Fatum (20:18). Kostelanská ászával négyre duzzadt az előny, de Kalicanin hasonló megoldásával pillanatokon belül megint egyenlő volt (22:22). A vendégek a vezetést nem tudták átvenni a vezetést, s egy igen szerencsés ponttal kiegyenlítettünk (25:23, 1:1).

Németh Anett két pontjának is köszönhetően ezúttal jobban kezdtünk, mint a korábbi játékrészekben, így hamarosan vendég időkérésnek tapsolhatott a szép számú hazai közönség (6:3). Négy pontos előnyben megint jött három rontás, így Jókay kikérte első idejét (8:7). Szorosan alakult a mérkőzés következő része, de hamarosan megint ő látta el tanácsokkal a csapatot (12:14). A kelleténél megint többet rontottunk (14:20), s ugyan két egységre még visszazárkóztunk Török jó szerváival (21:23), a nyírségiek egy szettre kerültek a továbbjutástól (21:25, 1:2).

A negyedik etap is ugyanolyan hullámzó játékot hozott, mint az előző, hol egyik, hol másik együttesnek volt sorozatban több nyitása is (8:6). Hollósy időkérése után a vendégek négyes sorozata következett, így két elrontott támadásunk után Jókaynak volt néhány szava csapatához. A csereként beállt Eva Rutarova vezérletével alaposan összeállt a nyíregyházi sánc, így ismét időt kértünk (8:12). Küzdöttünk, ahogy erőnkből telt, a hajrában ki is egyenlítettünk (23:23), de – elsősorban saját hibáink miatt – a hat légióssal játszó nyíreségiek ezúttal is nagy falatnak bizonyultak, így számunkra az ötödik hely megszerzése, valamint az extraligás tagság megőrzése marad a szezon hátralevő részére teljesítendő feladatként (23:25, 1:3).

Folytatás jövő héten, a Kaposvár ellen. Pontos időpontok a következő napokban várhatók.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-21, 23, -21, -23)
Folyondár utca, 450
néző. Vezette: Ujházi, Bátkai-Katona

Vasas: Durst 7, Török 18, Bodovics 4, Simic 1, Kostelanská 20, Haneline 1. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Németh A. 8, Cappelli 1, Papp O. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nyíregyháza: G. Francesco 5, Matic 16, Kalotai 4, Valdez 14, Fernandez 8, Kalicanin 11. Csere: Tóth F., Kundrák (liberók), Villám L. 1, Kotormán, Rutarova 5. Vezetőedző: Hollósy László

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató