Megvan az MK-bronz!

Öldöklő, emlékezetes csatában vertük a Jászbernyt Érden.

Erica Vietti továbbra is sérüléssel bajlódott, így a Magyar Kupa bronzmérkőzésére ismételten egy feladóval álltunk ki. A kezdőbe visszakerült Török Kata, míg a túloldalon – nagy meglepetésre – a center Borsos Lili átlóként kapott szerepet, mert Genesis Miranda egész héten beteg volt s nem edzett.

Rosszul kezdtünk, éppen Borsos ásza után kettővel vezetett a Jászberény (2:4). Pintér Andrea pontot érő nyitása után Jókay Zoltán – aki a mérkőzés előtt kapta meg az MRSZ Abád József-díját – időt kért (5:9). A nyitásfogadásunk a 25%-ot sem érte el, így pedig képtelenek voltunk zárkózni ellenfelünkre (9:14). Két jászsági technikai hiba után Deme Gábor rendelte magához tanítványait (13:15), de Mária Kostelanská két sikeres támadásával egyenlítettünk, majd Török ászával a vezetést is átvettük (16:15). Váltott pontszerzés mellett jutottunk el a játszma hajrájáig, amit Deme második időkérése vezetett fel (20:19). Jókay Németh Anettet hozta be nyitni Kayla Haneline helyett, de két hibánk után vezetőedzőnk állította meg a játékot (22:23). Verica Simicet negyedszer blokkolták, majd Kiss Gréta másodszor is ászt kapott, így a Berény elvitte az első szettet (23:25, 0:1).

A második játékrész három Vasas-ponttal indult, s bár ellenfelünk rendezte sorait és egyre zárkózott, Pintér hibája után Deme megnyomta a csengőt (8:4). Az időkérés használt, ismét csak egy pont volt az előnyünk (10:9), de Kostelanská pontjaival megint megléptünk (14:10). Deme ismételt játékmegszakítását követően sem változott a szett képe, pontosabban röplabdáztunk, jól nyitottunk, s bár centerjátékunk nem igazán volt, ütőink vezérletével magabiztosan egyenlítettünk (25:15, 1:1).

A harmadik felvonás két gyors berényi időkéréssel kezdődött (4:2, 7:3), mert a jászságiak nem igazán találták a ritmust. Haneline blokkban remekül teljesített, s ekkorra Simic is belelendült a pontgyártásba, így magabiztos előnyt építettünk ki (10:3). Fórunk tudatában több hiba is becsúszott a játékunkba, így hamarosan Jókay látta el tanácsokkal csapatát (13:10). Az időkérés után megint szebbik arcunkat mutattuk (18:11), s nyugodt, magabiztos röplabdát bemutatva Török ütésével megszereztük a vezetést (25:18, 2:1).

A negyedik szett eleje szorosan alakult (5:4), de Pintér ászáig mi vezettünk (6:7), igaz, hamarosan időt kellett kérnünk, mert megint sokat hibáztunk (7:10). Bodovicsot Papp Orsolya váltotta, Durst két ásza után Demének volt néhány intelme tanítványaihoz (10:11). Mindkét együttes egyre jobban fáradt, sok hiba csúszott a játékba, de Jókay második időkérését követően átvettük a vezetést (16:15). Váltott pontszerzés mellett jutottunk el a 20:20-ról induló végjátékig, ahol két rettenetesen izguló együttesből az jött ki győztesen, amelyik kevesebbet hibázott – ez hatalmas dráma, több hárított szett- és mérkőzéslabda után a Jászberény lett, így jöhetett az ötödik felvonás (31:33, 2:2).

A mindent eldöntő etap váltott vezetéssel indult, két jó Kostelanská nyitás után Deme időt kért (7:4). Négypontos előnnyel fordultunk, két labdamenettel később Jókay időt kért, mert mindkettőt a Jászberény nyerte. A következő kettőt mi, így Deme állította meg a mérkőzést (10:6). Ismét újabb fordulat következett három jászsági ponttal és ismételt Jókay-időkéréssel (10:9). Miklai blokkoutjával mínusz háromról megint egyre zárkózott ellenfelünk (12:11), Simic hasonló megoldásával viszont két újabb meccslabdához jutottunk (14:12), amit egy jászberényi hibával ki is használtunk, így 2011 után ismét bronzérmet szereztünk (15:12, 3:2)!

Folytatás március 23-án, Nyíregyházán, a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén.

MAGYAR KUPA, BRONZMÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Jászberény VT 3:2 (-23, 15, 18, -31, 12)
Érd Aréna 1000
néző. Vezette: Bodrogi, Jámbor

Vasas: Durst 4, Török 14, Bodovics 4, Simic 25, Kostelanská 25, Haneline 10. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Németh A. 1, Papp O. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Jászberény: Miklai 15, Ivonkina 18, Borsos 3, Bleicher N. 8, Pintér 18, Adamenya 3. Csere: Lékó (liberó), Miranda 4, Schmidt, Bertók. Vezetőedző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Jó kis meccset játszottunk, közönségszórakoztatót, mondjuk engem annyira nem szórakoztatott… A negyedik játszmában sajnos nem tudtuk befejezni a meccset, akkor is kockáztattunk, amikor a tutira kellett volna menni. Hála Istennek volt erőnk koncentráltan játszani, és megnyerni az ötödik szettet. Remélem, tudunk erre támaszkodni az előttünk álló feladatokban.

Deme Gábor: – Hektikus meccset vívtunk, a második-harmadik szettben szétesően játszottunk, ezzel megkönnyítettük a Vasas dolgát. Nagy erőket kellett mozgósítanunk a negyedik szettben, és fejben sajnos már nem bírtuk az ötödiket. Ütőerőben voltunk gyengébbek, az influenzás betegségből visszatérő Genesis Miranda ütőereje nagyon hiányzott

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató