Tizennégy játékos, egy cél

Csapatunk jó hangulatban, motiváltan készül a vasárnapi bronzmérkőzésre.

Női röplabdázóink 2011 óta először készülhetnek bronzmérkőzésre: akkor, Debrecenben az elődöntőben a Gödöllőtől kaptunk ki, s a harmadik helyet végül a Nyíregyháza ellen szereztük meg viszonylag simán. Jókay Zoltán 2004-es érkezése óta ezidáig az volt az egyetlen szezon, amikor nem a döntőben voltunk érdekeltek, így vezetőedzőnk második bronzérmét nyerheti meg a kupasorozatban.

Jókay a Nyíregyháza elleni elvesztett elődöntő óta hangsúlyozta, nem lehet kérdés, hogy csapata motivált lesz a bronzmeccsen, hiszen a győztes érmet kap, s az "rég rossz", ha valamelyik játékosa nem szeretné éremmel a nyakában zárni a sorozatot.

"Nagyon jó hangulatban edzettünk egész héten, minden nap volt valami versenyhelyzet, sokat játszottunk egymás ellen, amivel azt gondolom, kellően feltüzeltük magunkat a vasárnapi találkozóra" – mondta honlapunknak liberónk, Kiss Gréta a szombati edzés előtt.

"Csütörtökön a Folyondár helyett csapatépítő programon voltunk, ami igen mókás és jó hangulatú volt. Úgy érzem, összeálltunk, nagyon várjuk a bronzmeccset, a kevésbé sikeres alapszakasz után szeretnénk ott lenni a dobogón!" – jelentette ki 19 éves játékosunk, aki a juniorbajnokságban ugyan ütőként kapott szerepet, de a felnőttcsapatban "természetesen" ismét liberóként számol vele Jókay Zoltán.

"Én eddig csak labdát szedtem Magyar Kupa-döntőn, az eddigi legjobb helyezésem bármilyen felnőtt sorozatban az ötödik volt, aminek mindig nagyon örültem, mert megküzdöttünk érte, de számomra hatalmas öröm és külön motiváció, hogy érmet nyerhetek" – fogalmazott centerünk, Papp Orsolya, aki az elmúlt napokban beteg volt, nem edzett, szombaton azonban már ismét százszázalékos állapotban jelentkezett a tréningre.

"Rengeteg szerencsétlenség ért minket ebben a szezonban, sok szempontból szörnyű volt ez az év, rengeteget küzdöttünk magunkkal, de nagy dolog, hogy Magyarország harmadik legjobb csapata lehetünk. Ezért mindent meg is fogunk tenni" – mondta Orsi.

A Magyar Kupa bronzmérkőzése szombaton 15.30-kor kezdődik az Érd Arénában. Jegyek az erdarena.hu-n, valamint a helyszínen is válthatók.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató