Dupla öröm

Juhár Dalma és Mihály Dorka is szerződést hosszabbított a Vasas Óbudával

Noha a csapat a pályán a Jászberény elleni Magyar Kupa bronzmérkőzésre készül gőzerővel, a háttérben is nagyban folyik a munka, hiszen a március már a következő szezon csapatépítésének is az időszaka.

Az elmúlt hetek megbeszélései és egyeztetései után eldőlt, hogy két fiatal, saját nevelésű tehetségünk, Juhár Dalma és Mihály Dorka a 2018-2019-es idényben is a Vasas Óbudát erősíti, ugyanis mindkét játékos aláírta a következő szezonra érvényes szerződését.

„Mivel gyerekkori álmom volt, hogy a Vasas felnőtt csapatában játszhassak, nem is gondolkodtam azon, hogy aláírom az új szerződést. Úgy érzem, hogy a fejlődésemhez minden feltétel adott a Vasasban” – mondta a megállapodás kapcsán Juhár Dalma, aki Lévai Vivien sérülését követően kulcsszereplővé lépett elő a szezon során.

„Nagyon nehéz volt hozzászokni ahhoz, hogy reggel hatkor kelek és este tízre érek haza, így beletelt egy kis időbe, amíg felvettem a ritmust, ráadásul Lévai Vivien sérülése alaposan átírta a forgatókönyvet” – emlékezett vissza a szezonkezdetre Dalma, akinek így már a felkészülési időszaktól kezdő liberóként játszott. Hozzátette, szerinte rengeteget fejlődött ebben az évben, sokkal gyorsabban hoz döntéseket a pályán, jobban és tovább képes koncentrálni, hamarabb reagál a váratlan helyzetekre, és sokkal több lelki ereje van, mint az idény kezdetén.

„Remélem, ezt a fejlődést az edzőim is látják” – egészítette ki Dalma, aki arról is beszélt, hogy a következő idényben elsősorban a további fejlődést tűzte ki célul.

Csapattársa, a még mindig csak 16 éves Mihály Dorka honlapunknak arról beszélt, hogy az általa előzetesen vártnál sokkal több játéklehetőséget kapott, aminek nagyon örül. (Ki ne emlékezne parádés liechtensteini teljesítményére?!) A beilleszkedéssel – Dalmához hasonlóan – nem volt gondja, s nagyon örül, hogy a nemzetközi porondon is megmutathatta magát.

„Nem gondolkodtam azon, hogy máshova szerződök, főleg, hogy iskolába is járok. Nem volt nehéz döntés a szerződésem meghosszabbítása” – mondta.

Úgy véli, hogy szezon elején megfogalmazott célja, a felnőttek ritmusának felvétele nem volt egyszerű, de nagyjából sikerült teljesítenie. Sokat tanult az idősebb csapattársaitól, elsősorban támadásban, de úgy érzi, minden játékelemben jobb lett, mint augusztusban volt.

„Nem tartozom a magas játékosok közé, így még jobban meg kell erősödnöm, a következő szezonnak ez lesz a fő célja. Fejben is sokat kell még érnem, mert még mindig gyakran érzem magamon, hogy egy egy helyzetben a kelleténél jobban izgulok” – zárta szavait Dorka, aki hamarosan az U18-es válogatott edzőtáborába vonul.

"Továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk nemcsak a játékosok nevelését, hanem azt is, hogy tehetségeink évről évre egyre nagyobb szerepet kapjanak a felnőtt csapatnál. A "nagyok" között egyaránt első évét töltő Dalma és Dorka kiemelkedő edzésmunkájával, szorgalmával, illetve a mérkőzéseken mutatott remek teljesítményével is rászolgált a szerződéshosszabbításra. Örülök, hogy már most sikerült velük megállapodni, hiszen mindketten megtestesítik azt, amit a Vasas szeretne képviselni a honi röplabdázásban" – mondta a szerződések aláírásakor Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató