Győzelem zárásként

A Kaposvár ellen szakadt meg rossz sorozatunk.

Erica Vietti ezúttal is a lelátón foglalt helyet Lévai Vivien mellett, ráadásul az elmúlt napokban beteg Török Kata is csak a cseresarokban kezdett, így ismét teljesen új felállásban, Verica Simiccsel, Elena Cappellivel és Mária Kostelanskával kezdtünk. Centerposzton Bodovics Hanna volt Kayla Haneline társa.

A mérkőzés tétje számunkra az volt, marad-e esélyünk az alapszakasz ötödik helyének megszerzésére, vagy hatodikként zárunk. Idegesen kezdtük a találkozót (3:5), de Simic pontja hamarosan az egyenlítést jelentette (7:7). Négy kaposvári hibát követően elléptünk ellenfelünktől (14:10), Zarka Péter időkérését követően hamarosan Jókay Zoltánnak kellett megtennie ugyanezt (15:13), de csapata három nyitást is elrontott, így egyenlítettek a somogyiak (19:19). Török érkezett nyitni, Kostelanská figurából való támadása után pedig Zarka állította meg megint a játékot (23:21). A szett kaposvári hálóérintéssel ért véget (25:21, 1:0).

A második szett elején Cappelli sikeres támadása jelentett először kétpontos különbséget (4:2), de a negyedik helyezett Kaposvár szívósan tapadt csapatunkra (8:7). Simic és Kostelanská jó hatékonysággal támadott, s nyitásfogadásunk is rendben volt, de a Diamant hozta a szokásos remek mezőnyözését. Kiss Gréta egy labdameneten belül kétszer is bravúrosan mentett, de így is szoros küzdelmet hozott a felvonás közepe (15:13). Zarka Péter Kostelanská remek ütése után nyomta meg a csengőt (17:13), néhány ponttal később pedig Jókay Zoltán (18:17). Simic blokkolt, majd Sitkey Mariannak volt a túloldalon egy kettős érintése, így ismét vendég időkérés következett (21:19). Tartottuk előnyünket egészen a szettlabdákig, amelyet Török ászával használtunk ki (25:21, 2:0).

Nem adta fel a küzdelmet a Kaposvár, s a harmadik játszma elején vezetett (4:6), de Cappelli hálóról lecsorgó szervájával egyenlítettünk. Kostelanská ásza után kettővel vezettünk (12:10), majs ismét olasz ütőnk villant, s két pontja után Zarka időt kért (15:11). Bodovics nyitássorozatával tovább nőtt az előny (17:11), s a harmadik szettre jelentősen feljavuló Cappelli támadásaival közel kerültünk az első hazai győzelmünkhöz (21:13). Ez végül a 16 pontig jutó Kostelanská ütésével lett meg, így még zárhatunk az ötödik helyen (25:16, 3:0).

Folytatás március 18-án, Érden, a Magyar Kupa döntő bronzmérkőzésén 15.30-kor.

EXTRALIGA, 10. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (21, 21, 16)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Jámbor, Bátkai-Katona

Vasas: Cappelli 10, Haneline 2, Durst 2, Kostelanská 16, Bodovics 6, Simic 10. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Török 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Kaposvár: Araujo 5, Leidgeb 2, Fábián, Iricanin 9, Sitkey 7, Horváth A. 8. Csere: Csitári (liberó), Szivós, Harmath 2, Kanizsai, Lutter L. Vezetőedző: Zarka Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Ez most bátrabb játék volt, és akkor is volt tartása a csapatnak, amikor az ellenfél vezetett. Az önbizalmunknak mindenképpen jót tett ez a siker, de a pályaelőny nem nálunk van és Kaposváron nagyon nehéz nyerni, persze, ha egyáltalán velük játszunk majd a folytatásban.

Zarka Péter: – Gratulálok a Vasasnak! Sok ki nem kényszerített hibánk volt, amivel nem hogy meccset, de még szettet is nehéz nyerni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató