Egy szettet nyertünk Békéscsabán

Egy másik elvesztéséért pedig csak magunkat okolhatjuk.

Erica Vietti és Verica Simic ezúttal elutazott a társakkal, de pályára még nem tudtak lépni, Ambrosio Melani és Mihály Dorka pedig az ifjúsági csapattal Szentendrén szerepelt. A túloldalon Dobi Edina, Szpin Renáta és Ksenija Ivanovic nem volt keretben, Barbora Kosekova pedig a cserepadon kezdett.

Bodovics Hanna helyén ezúttal Papp Orsolya volt a kezdőhatos tagja, s az ő pontjával szereztük meg a vezetést. Jól nyitottunk, összeszedetten mezőnyöztünk, így először hétnél vezetett csak a házigazda. Egy labdamenettel később Jókay Zoltán időt kért, s bár jobban teljesítettünk, mint pénteken, a hazai csapat is kiválóan mezőnyözött, s Lucia Fresco vezetésével hatékonyabban támadott (13:8). Jókay második játékmegszakítása után Kiss Gréta érkezett fogadni, de így sem tudtunk mit kezdeni a békéscsabai nyitásokkal (18:10). Mária Kostelanskát Elena Cappelli váltotta, s ugyan továbbra is pontatlanok voltunk, mégis közelebb zárkóztunk (19:14). Németh Anett ütése és Cappelli ásza után Glembóczki Zórát cserélte be Alberto Salomoni Ludmán Réka helyére, s bár kettőre zárkóztunk, egymás után hat rémesen bosszantó ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami megpecsételte a sorsunkat (25:18, 1:0).

A második szett eleje nem a magas színvonalról volt emlékezetes (6:5), s bár nyolcnál még egyenlő volt, két csabai blokk után Jókay gyorsan időt kért (11:8). Újabb két hiba után ismét ez következett (14:8), ezt követően viszont Németh szerváival egészen döbbenetes fordulatot vett a mérkőzés: nekünk szinte minden bejött, a Békéscsabának gyakorlatilag semmi, így a hazai cserék és időkérések ellenére is hamarosan 16:19-et mutatott az eredményjelző. A végjátékba úgy jutottunk el, hogy öt játszmalabdánk volt, ám ezt követően egyetlen pontot sem szereztünk, így 19:24-ről 26:24 lett (26:24, 2:0).

A harmadik felvonás eleje újabb fordulatot hozott, hat labdamenet után Salomoni időt kért (1:5), majd feladót cserélt, s Petrenkó Brigitta helyére az előző szett végjátékához hasonlóan beküldte a lázas beteg Barbora Kosekovát (3:9). Magabiztosnak tűnő előnyünk (5:12) Glembóczki ütése után már csak négy pont volt, így ezúttal Jókay rendelte magához lányait. Kostelanská tizenötödik, tizenhatodik majd tizenhetedik pontjával megint tetemesre nőtt a differencia (10:17), s szlovák légiósunk vezérletével ezt a sajtot már nem engedtük kiénekelni a szánkból (18:25, 2:1).

A negyedik szettet is jól kezdtük, Salomoninak hamar időt kellett kérnie (0:3), de ezt követően is mi uraltuk az összecsapást (6:10). Továbbra is nagy kedvvel röplabdáztunk, a hazaiak enerváltnak tűntek, de két hibánk után mégis Jókay volt az, aki megszakította a játékot (12:14). Érezhetően lankadt a figyelmünk, talán némi fáradtság is mutatkozott a csapaton, így a szett során először vezetett a BRSE (17:16). Újabb fordulat sajnos már nem következett be a találkozón, lányaink elfáradtak, így végül négy játszmában nyertek a hazaiak, de ezúttal szebbik arcát mutatta a csapatunk (25:18, 3:1).

EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
Linamar-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 3:1 (18, 24, -18, 19)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 400
néző. Vezette: Szabó P., Árpás

Békéscsaba: Ludmán 2, Pekárik 13, Fresco 23, Mlinar 12, Bodnár 2, Petrenkó. Csere: Molcsányi (liberó), Glembóczki 6, Nagy E. 3, Koseková 3. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Vasas: Török 9, Papp O. 4, Németh A. 8, Kostelanská 23, Haneline 12, Durst 2. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Cappelli 1, Bodovics. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Alberto Salomoni: – Nehéz volt ez a mérkőzés, sajnos három kezdő játékosunk is hiányzott. A játszmák elején nem volt megfelelő a koncentráció, és tulajdonképpen a harmadik szett elején meg kell volna „ölnünk” a Vasast. Fáradt volt a csapat, de annak örülök, hogy ismét sok fiatal tudott pályára lépni.

Jókay Zoltán: – Ezt a mérkőzést el tudom fogadni a csapatomtól. Jól játszottunk, kár a második játszmáért, amikor öt szettlabdáról nem tudtunk nyerni. Az utolsó játékrészben sem sok hiányzott a sikerhez.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató