Újabb vereség Kaposváron

Szettet sem nyertünk a somogyiak otthonában.

Erica Vietti alkar- és Verica Simic Achilles-ín-sérülése miatt továbbra sem lehetett ott a társakkal Kaposváron, így ismét Durst Annával és Németh Anettel kezdtünk.

Sok hibával kezdtük a mérkőzést, rossz nyitás és nyitásfogadás is tarkította az első néhány labdamenetet (6:2). Mária Kostelanská termelte a pontjainkat, első hét pontunkból ötöt ő szerzett (6:7). Nevena Iricanin vezérletével fordítottak a hazaiak, Jókay Zoltán 14:10-es kaposvári vezetésnél nyomta meg a csengőt. A középjátékban nem változott a csapatok közti különbség, egyik fél sem tudott hosszabb nyitássorozatba kezdeni (19:15). Jókay második időkérését követően Kayla Haneline, majd Németh Anett rontott támadást, így utóbbi helyére Elena Cappelli érkezett (21:15). Ha nem is feltétlenül ennek köszönhetően, de Haneline nyitásai után Zarka Péter rendelte magához lányait (21:19). Haneline a legrosszabbkor, mínusz egynél rontott nyitást, ezt követően pillanatok alatt vége lett az első szettnek (25:21, 1:0).

A második játszmának Bodovics Hanna helyén Papp Orsolyával vágtunk neki, s ezúttal jobban kezdtünk, mint az előző játékrészben (3:7). Törékeny előnyünk nem tartott ki túl sokáig (11:11), mert megint nem tudtuk a támadásokat befejezni. Leidgeb Noémi pontjával fordított a házigazda, így Jókay kikérte szettbeli első idejét (14:12). Haneline két hosszúra szálló ütése után ismét időt kértünk (17:13), de ismét két támadást rontottunk, hétre növelve ebben a felvonásban elkövetett ütéshibáink számát. Cappelli jött ismét, s ugyan amikor kettőre zárkóztunk, Zarka Péter megszakította a játékot (21:19), s ezúttal nem egy elrontott nyitás, hanem egy rossz feladás állította meg a lendületünket. Ennek ellenére Cappelli blokkjáal kiegyenlítettünk (22:22), majd Török Kata ütésével fordítottunk. Iricanin bravúros támadása, majd Deborah Araujo sánca után Török hálón megpattanó labdájával hárítottuk az első hazai szettlabdát, a másodiknál viszont Araujo nem hibázott (26:24, 2:0).

A harmadik játszmát Cappellivel, s ugyanolyan játékkal kezdtük, mint ahogy a meccs nagy részében mutattunk (7:4). Jókay 9:5-nél, majd 11:5-nél is időt kért, s odáig jutottunk, hogy az éppen ellenünk decemberben súlyos térdsérülést szenvedett Háfra Dominikát is beküldhette nyitni Zarka Péter (17:11). A hajrára teljesen szétestünk, s mínusz tíz után ugyan kozmetikáztunk az eredményen, de csoda kéne, hogy az ötödik helynél előrébb zárjuk az Extraligát (25:17, 3:0).

Folytatás vasárnap, a bajnok és veretlenül első Békéscsaba otthonában, egy nem sok jóval kecsegetető mérkőzésen.

EXTRALIGA, 6. FORDULÓ
1. MCM Diamant-Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda 2:0 (21, 24, )
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Horváth M., Adler

Kaposvár: Fábián 1, Iricanin 9, Sitkey 7, Horváth A. 11, Araujo 14, Leidgeb 11. Csere: Csitári (liberó), Harmath, Háfra 1. Vezetőedző: Zarka Péter

Vasas: Török 11, Bodovics , Németh A. 2, Kostelanská 16, Haneline 11, Durst 2. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 2, Papp O 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Zarka Péter: – Gratulálok a csapatomnak, a betegségek ellenére is remek teljesítménnyel rukkoltunk elő. A következő mérkőzésen, Jászberényben is megpróbáljuk odatenni magunkat.

Jókay Zoltán: – Hiába a jó nyitásfogadás, ha utána ennyi hibával játszunk

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató