Egy sorozattal kevesebb

Csapatunk kettős vereséggel búcsúzott a Challenge Kupától.

Telt ház, mintegy 600 néző várta a csapatokat Nantes-ban. Az ellenfél egyik négyesütője, Clémentine Druenne múlt héten térdszalag-szakadást szenvedett, így a magyarországi meccshez képest eggyel rövidült a hazaiak kispadja. Nálunk Kiss Gréta már edzett ugyan, de játékra még nem volt alkalmas állapotban a bokája.

Az első játszmát ezúttal jobban kezdtük, mint a hazai összecsapáson, de két elrontott szerva, valamint egy mezőnybeli figyelmetlenségnek köszönhetően így is négypontos hátrányban voltunk az első technikai szünetnél (8:4). Két ponttal később Jókay Zoltán időt kért, de az ellenfél változatos nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni (13:6). A második kötelező pihenőnél is ugyanennyi volt a különbség, a folytatásban viszont ellépett a házigazda, s a hazai csapatkapitány, Katie Carter két ászával ezúttal is simán nyerte az első felvonást (25:12, 1:0).

A második szettben sem volt túl élénk és élettel teli egyik együttes játéka sem, s a sok néző ellenére a csarnokban sem volt nagy hangulat, több labdamenetet is csöndben figyeltek a nézők. Ennek ellenére a Nantes vezetett, mert hatékonyabban használta ki a lehetőségeit, mi csak a Juhár Dalma hatalmas mentése után megszerzett pontnak örülhettünk (8:4). Carter ásza után Jókay időt kért, majd 13:6-os francia előnynél ismét. A mieinknél Török Kata nyitásfogadásban, Verica Simic pedig támadásban volt kiemelkedő, de a többiek nem tudtak extrát nyújtani (16:11). A technikai után Elena Cappelli váltotta Mária Kostelanskát, s bár voltak villanásaink, hiányzott az igazi lendület a játékunkból, így ezt a játékrészt is a Nantes nyerte (25:15, 2:0).

A harmadik etapot Cappellivel kezdtük, de 3:0-nál érkezett is vissza Kostelanská. Jókay játékmegszakítását követően sem szereztünk pontot az első technikaiig, így Papp Orsolyát és Durst Annát is beküldte vezetőedzőnk. Tízpontos különbségnél mutattunk először némi életjelet, s nyertünk egymás után több labdamenetet is, de az eredmény kozmetikázásán kívül ezzel sem mentünk sokra (16:7). A végjátékban sem változott semmit a játék képe, így a Nantes kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, mi pedig koncentrálhatunk a magyar sorozatokra (25:14, 3:0).

Folytatás szombaton a Jászberény otthonában az Extraliga negyedik körében.

CHALLENGE KUPA, NYOLCCADÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VB Nantes (francia) – Vasas Óbuda 3:0 (12, 15, 14)
Nantes, 600
néző. Vezette: Rentzsch (német), Fuentes Barrasa (spanyol)

Nantes: Vandesteene 3, Pihlajamäki 7, Takagui 3, Ndoye 15, Gauthier-Rat 3, Carter 16. Csere: Ungerer (liberó), Le Roux, Vilponen 5, Handley, Soula1, Kauffeldt 1. Vezetőedző: Sylvain Quinquis

Vasas: Török 6, Bodovics 2, Simic 14, Kostelanská 2, Haneline 1, Vietti 1. Csere: Juhár (liberó), Cappelli, Papp, Durst 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató