Csodás fordítás a Maribor ellen

Csapatunk 0-2-ről állt fel és nyert végre egy ötszettes találkozót.

Kiss Grétát és Lévai Vivient továbbra is nélkülöző csapatunk ugyan az első labdamenetet megnyerte, de a technikai szünetnél öttel vezetett a vendég Maribor, sőt, pár ponttal később Jókay Zoltánnak meg kellett szakítania a játékot, mert csapata rengeteget rontott (4:11). Vezetőedzőnk már a második technikai előtt kikérte második idejét is (7:15), majd Mária Kostelanská helyre Elena Cappellit cserélte be. Tudásunktól messze elmaradva veszítettük el tükörsimán az első szettet (11:25, 0:1).

A második játékrészben már mutattunk némi életjelet, így az első pihenőnél nálunk volt az előny, elsősorban Verica Simicnek és Török Katának köszönhetően (8:6). Két jó blokk után már öttel is vezettünk, a maribori időkérést követően viszont megint visszajöttek a hibák, így hamarosan Jókay rendelte magához a csapatot (11:10). Erica Vietti ásza és Simic sánca után vendég, egy szlovén blokkout után hazai időkérés jött (18:16). Hosszú labdameneteket nyert meg a Maribor, majd Maja Kosenina szerváival szenvedtünk meg (19:21), hogy aztán a hullámvasutat tovább folytatva egy jó sánccal egyenlítsünk. Négy maribori ponttal aztán pillanatok alatt vége lett a játszmának (21:25, 0:2).

A harmadik felvonásban is a vendégek kezdtek jobban (6:8), és Jókay időkérései ellenére is tovább nőtt a hátrány (6:12). Simic okos ejtésével kettőre zárkóztunk (12:14), és bár a technikaiig nem szereztünk újabb pontot, később Török jó nyitásaira alapozva kiegyenlítettünk (16:16). A szoros végjátékban folyamatosan nálunk volt az előny (21:20), Török jó támadása után pedig elérhető közelségbe került a részsiker (23:20). Végül fiatal négyes ütőnk volt az, aki egy blokkról kitett labdával lezárta a szettet (25:22, 1:2).

A negyedik etap elején is Török volt a főszereplő, ezúttal remek nyitássorozattal vétette észre magát (4:0). Mezőnyben Juhár Dalma és Kostelanská többször is bravúrosan mentett, s bár támadásban és fogadásban nem voltunk olyan jók, mint a megelőző felvonásban, így is őriztük előnyünket (13:10). Simic tizenhatodik pontjával jutottunk el a második technikaiig, Kostelanská ásza után Samo Miklavc időt kért (19:13). Volt élet a játékunkban, továbbra is jól mezőnyöztünk, ez pedig elég volt a viszonylag izgalommentes egyenlítéshez (25:21, 2:2).

A döntő felvonás Kostelanská hatalmas pontjaival indult (4:1), de ötnél már egál volt. Két szlovén out után a fordulásnál kettő volt csapatunk előnye (8:6), de nem tudtunk ennél jobban ellépni (10:9). A hajrában aztán három mérkőzéslabdához jutottunk, végül Simic huszadik pontja révén a harmadikat használtuk ki, s nyertünk meg végre egy ötszettes összecsapást (15:13, 3:2).

Folytatás pénteken 19 órakor egy igen fontos bajnokin, hazai pályán az UTE ellen.

————————————————————————————————-

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 9., UTOLSÓ
Vasas Óbuda – Nova KBM Branik Maribor 3:2 (-11, -21, 22, 21, 13)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Kramar Sandl (horvát), Isajlovic (osztrák)

Vasas: Török 14, Bodovics 5, Simic 20, Kostelanská 20, Haneline 10, Vietti 2. Csere: Juhár (liberó), Cappelli. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Maribor: Najdic 9, Sobocan 13, Pintar 7, Kosenina 15, Vovk 15, Kaucic 7. Csere: Koskelo, Suznik (liberók), Milosavljevic 1, Blagne, Bracko 4, Mlakar 7. Vezetőedző: Samo Miklavc

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Remélem ez hit- és lélekemelő győzelem volt mindenki számára.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató