Jöhet a Nantes!

Nehéz mérkőzésre számíthat a francia rivális ellen a Vasas Óbuda.

Szerda este hétkor ismét az Angyalföldi Sportcentrumban lép pályára csapatunk, a Vasas Óbuda, ez pedig csak egyetlen dolgot jelenthet: a Schaan elleni továbbjutás után ismét a Challenge Kupában van jelenésünk, ezúttal a francia Nantes ellen.

"Magas, jó erőkből álló csapattal találkozunk, akik ellen csak akkor lesz esélyünk, ha a második nyíregyházi mérkőzése olykor már megvillantott gyors játékot tudjuk játszani" – mondta honlapunkak Jókay Zoltán.

A szakmai stáb a szerda reggeli edzésen ugyanakkor kiemelte, nekünk nem azzal kell foglalkozni, az ellenfél milyen magas, milyen országból jött, vagy hol játszott eddig, hanem a saját játékunkat kell olyan szinten játszani, hogy legyen esélyünk a találkozón.

"Feltérképeztük a Vasast, tudjuk hogy nagyon jó játékosai vannak, és mivel a francia bajnokságban eléggé gyengén szereplünk, nagyon fontos számunkra ez a párharc" – jelentette ki a Nantes vezetőedzője, Sylvain Quinquis.

Azt mindkét vezetőedző kiemelte, hogy igen kétarcú a csapata a szezonban, így csak bízni tudnak abban, hogy jól fognak játszani. Verica Simic és Katie Lynn Carter személyében mindkét együttesnél az átlók számítanak az első számú pontfelelősnek, így az ő különcsatájuk igazi csemegének ígérkezik.

A francia együttes kerete igazán nemzetközi, hiszen a hazai játékosok mellett amerikai, finn, brazil, belga és német játékost is foglalkoztatnak. Alig találni náluk 180 centiméternél alacsonyabb röplabdázót, s erejüket jól jelzi, hogy miután január elején egyik amerikai légiósuk sérülés miatt hazatért, a helyére a finn válogatott első ütőjét, Pauliina Vilponent tudták szerződtetni.

A Nantes az előző körben a norvég Randaberget búcsúztatta két sima 3-0-val, a tizenkét csapatos francia élvonalban 14 forduló után a tizedik helyen áll.

Az összecsapás 19 órakor kezdődik a Rozsnyay utcában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató