Elhoztunk egy pontot Nyíregyházáról

Erre a mérkőzésre lehet és kell is építeni!

Szurkolóink a nagy havazás ellenére sem hagyták magukra a csapatot, így egy autónyi Vasas-szimpatizáns láthatta, amint tíz labdamenet után annak ellenére volt döntetlen az állás, hogy két nyitást is rontottunk (5:5). Hiába volt nálunk az előny a szett elején, Sanja Kalicanin ásza után Jókay Zoltán időt kért (9:7). Sokat hibázott mindkét csapat, de mi egy fokkal hatékonyabban támadtunk, így a hajrához közeledve két ponttal vezettünk (15:17). Hamar fordítottak a hazaiak (18:17), sőt, gyermeteg megoldásainknak köszönhetően hamarosan három ponttal vezettek (22:19). Egy jó Simic-támadás, majd Bodovics Hanna két jó szervájának köszönhetően Horváth Andrásnak kétszer is magához kellett rendelnie tanítványait (22:23). Ennek ellenére a hazaiak már nem szereztek több pontot, Mária Kostelanská szerencsésen behulló pörgetésével előnybe kerültünk (22:25, 0:1).

A második szettet már Nelmaira Valdezzel kezdte a házigazda, s bár a játszma elején nálunk volt az előny, Kayla Haneline két hibáját követően Jókay időt kért (7:4). Újabb két ki nem kényszerített hibánk után már öt is volt a hazai előny, de Simic pontjaival visszajöttünk mínusz kettőre (12:10). A felvonás közepén maradt a különbség annak ellenére is, hogy centereink nem voltak a helyzet magaslatán. Szépen küzdöttünk, de Jókay újabb játékmegszakítása után (19:15) olykor a szerencse is elpártolt tőlünk, így egyenlített a Nyíregyháza (25:19, 1:1).

A harmadik játékrészben megint elég hamar el kellett használnia első időkérést vezetőedzőnknek (7:4), mert csapata képtelen volt eredményesen befejezni a támadásokat. A játékvezetőkkel alaposan meggyűlt mindkét együttes baja, Jókay a sokadikreklamálása után sárga lapot kapott Ujházi Mónikától. A hazaiak sokkal jobban blokkoltak, a mi sáncunk szinte alig találkozott a labdával, így jött az újabb játékmegszakítás részünkről (14:8). Bodovicsot Papp Orsolya váltotta, a túloldalon pedig a vállát fájlaló Valdez helyét ismét Villám Lilla vette át (19:13). Bár helyenként megvillantottunk valamit a tudásunkból, végül simán lett ez a szett is a nyíreségieké (25:17, 2:1).

Lendületesen kezdtük a negyedik szettet (4:7), így a beragasztott vállú Valdeznek vissza kellett állnia. Török Kata jól fejezte be az akciókat, de Genesis Francesco két hálón éppen átcsorgó szervájával egyenlített a Fatum. Török a nyitóhelyen is remekelt (8:12), majd megint a hazaiak szereztek sorozatban négy pontot. Simic szép támadást követően két Vasas-hiba jött, így Jókay időt kért. A végjátékot döntetlen állásról kezdtük (19:19), s végül behúztuk az újabb szörnyű bírói ítéletekkel tarkított, a végletekig izgalmas hajrát (26:28, 2:2).

Kiválóan kezdtük a döntő szettet (0:3), és a hazai időkérés ellenére is őriztük előnyünket (4:7). A térfélcsere és egy sikeres hazai blokk után hamar magához rendelte lányait Jókay (6:8), majd mivel ezt követően sem tudtunk elforogni, ismét (9:8). Tíznél utolértük ellenfelünket, és bár a végletekig harcoltunk, a Nyíregyháza két ponttal jobbnak bizonyult. Erre a meccsre azonban lehet építkezni (16:14, 3:2).

Folytatás szerdán az Angyalföldi Sportcentrumban a Nantes ellen, a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében.

EXTRLIGA, 2. FORDULÓ
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3:2 (-22, 19, 17, -26, 14)
Continental Aréna, 550
néző. Vezette: Ujházi, Jámbor

Nyíregyháza: G. Francesco 5, Matic 22, Kalotai 6, Villám 5, Fernandez 4, Kalicanin 19. Csere: Tóth F. (liberó), Valdez 18. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Török 19, Bodovics 4, Simic 23, Kostelanská 25, Haneline 8, Vietti 6. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Durst, Cappelli 1, Papp O. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: – A mérkőzés közben megjártuk a mélyet és a legmagasabb pontot. Nagyon fontos volt az újabb győzelem, szép munkát végeztek a lányok.

Jókay Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, mert nagyot küzdött

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató