Aranyszett kell otthon

A Nyíregyháza 3:1-re nyerte az MK elődöntő első meccsét.

Lévai Vivient nélkülöző csapatunk az első pontoknál tartotta a lépést a hazaiakkal, de 8:5-nél Jókay Zoltán magához rendelte a lányokat. Megint sokat hibáztunk, a hazaiak remekül mezőnyöztek, így jött az újabb játékmegszakítás (12:6). A nyitásfogadásunk kritikán aluli volt, így 17:8-nál Juhár Dalma helyét Kiss Gréta vette át. Az ütőteljesítményünk ismét sok kívánnivalót hagyott maga után, s bár a hajrában Elena Cappelli is pályára lépett, az eredmény ugyanaz volt, mint a Jászberény elleni utolsó két szettben (25:16, 1:0).

A második játszmát Cappellivel kezdtük, de 7:3-nál megint időt kellet kérnünk. Négy ponttal később Kostelanská jött vissza, s bár valamivel stabilabbak lettünk, a hazaiak őrizték előnyüket (12:8). Jókay újabb időkérését követően csak rosszabb lett a helyzet, így Verica Simic helyett Mihály Dorka kapott lehetőséget (16:9). Török Kata három életerős támadása után Horváth András szakította meg a játékot, majd amikor Mihály előre forgott, Simic jött vissza (19:15). A menet közben összeszedett hátrány túl nagynak bizonyult, de ezúttal legalább küzdésre kényszerítettük a hazaiakat. Sajnos csak ennek örülhettünk… (25:19, 2:0).

A harmadik felvonás elején – a mérkőzés során először – mi vezettünk (3:4), s törékeny előnyünket egy ideig őriztük is (7:9). A mérkőzés leghosszabb labdamenetének megnyerése után Horváth András becserélte Nelmaira Valdezt (10:13), aki előbb támadásból majd blokkból volt eredményes, így időt kértünk (12:13). Két rossz nyitásfogadás után megint, hogy aztán Török egyenlítsen (17:17). Egy ponttal később feladót cserélt a Nyíregyháza, Kotormán Réka beállása után ismét időt kért a Fatum (17:19). Simic ütése után Horváth megint magához rendelte lányait (20:23), de végig megtartottuk előnyünket, így szépítettünk (22:25, 2:1).

A negyedik etap elején kétszer is időt kellett kérnünk (6:2, 8:3), majd Török Kata helyére Cappelli érkezett. Egy ponttal később Mihály váltotta Simicet (12:4), majd Durst Anna jött Vietti helyett. Ezt követően ugyan tartottuk a különbséget, de fordítani már nem tudtunk, így a február 15-i visszavágón csak aranyjátszmában juthatunk be a fináléba (25:12, 3:1).

Folytatás vasárnap, ugyancsak Nyíregyházán, az Extraliga második fordulójában.

—————————————

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3:1 (16, 19, -22, 12)
Continental Aréna, 200
néző. Vezette: Tillmann, Vári

Nyíregyháza: Matic 15, Kalotai 11, Villám 14, Fernandez 6, Kalicanin 14, G. Francesco 5. Csere: Tóth F. (liberó), Valdez 11. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Vietti 3, Török 12, Haneline 5, Simic 13, Kostelanská 9, Bodovics 8. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Cappelli 1, Mihály, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: – Nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, ráadásul jó arányban. Sok időnk nincs regenerálódni, hiszen vasárnap újabb mérkőzés következik idehaza, ugyancsak a Vasas ellen.

Jókay Zoltán: – Léptünk előre egy bizonyos dologban, ugyanakkor nagyon lassan és magas labdákkal játszottunk, amit a nyíregyháziak ki is használtak. Ha ezen tudunk javítani, akkor akár már ezen a héten is szebb eredményt tudunk majd elérni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató