Vereség a nyitányon

A Jászberény mindhárom pontot elvitte a Folyondárból.

Együttesünkből ezúttal is csak Lévai Vivien hiányzott, liberónk viszont ott szurkolt a társainak a lelátón.

A szokásoknak megfelelően rosszul kezdtünk (0:8), így Jókay Zoltán hamar elhasználta mindkét időkérését. Kayla Haneline szerezte első pontunkat, s úgy jöttünk vissza 10:13-ra, hogy egyetlen pontot érő támadásunk volt. Deme Gábor időkérése után is rengeteg volt a hiba, igaz, a blokkteljesítményünk megfelelő volt (14:17). Ennek ellenére sem éreztünk rá a ritmusra a gyenge kezdés után, végig cipeltük a hátrányt, s el is veszítettük az első szettet (18:25, 0:1).

Négyes ütőink a második szettben, 3:2-es berényi vezetésnél szerezték meg első pontjukat a meccsen, s Bodovics Hanna ásza után Deme megszakította a játékot (6:3). Haneline pontjával 10:6 lett az állás, majd korábbi csékánk, Miklai Zsanett rontása után Deme Gábor ismét magához rendelte tanítványait (12:6). Mindenki jobban játszott, mint a nyitó szettben, de hamarosan Jókaynak kétszer is időt kellett kérnie, mert megint rengeteg butaságot csináltunk (17:11, 17:14). Elena Cappelli jött Verica Simic helyére, ám a vendégcsapat így is kiegyenlített (20:20). Simic visszaállt, de képtelenek voltunk elforogni, s a meccs legszebb labdamenete után kettővel vezettet a Berény (20:22). Simic támadott majd ászt nyitott, de így is a jászságiak jutottak folyamatosan szettlabdához. Négyből egyet sem használtak ki, mi viszont az elsőt igen, így kínkeservesen kiegyenlítettünk (29:27. 1:1).

A harmadik felvonást ismét rengeteg rontással indítottuk (5:11), Jókay kétszer is időt kért, majd becserélte Durst Annát és Mária Kostelanská helyére Cappellit is. Később Simic helyére Mihály Dorka jött (10:17), de szinte semmi nem sikerült, körbeütöttük a pályát. A jászberényiek hamarosan elkönyvelhették a pontszerzést (18:25, 1:2).

A negyedik játékrészre visszahozta kezdőcsapatát Jókay Zoltán, de Kostelanská hosszúra szálló ütése után időt is kért (1:4). Mínusz hatnál ismét jött Durst, de a hátrány tovább nőtt (3:12). A bécsi mérkőzés emlékei derengtek fel mindenkiben, 6:16-nál kiszámoltak minket a vendégcsapat szurkolói az elcsendesedő Folyondárban. Ez megint nem a mi napunk volt, így pont nélkül maradtunk (15:25, 1:3).

Folytatás csütörtökön, Nyíregyházán, a Magyar Kupa elődöntőjében – nem kell külön mondani, milyen tétje van annak a találkozónak.

EXTRALIGA, 1. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Jászberény VT 1:3 (-18, 27, -18, -15)
Folyondár utca, 200
néző. Vezette: Kiss Z., dr. Árpás K.

Vasas: Vietti 1, Török 4, Haneline 13, Simic 7, Kostelanská 12, Bodovics 11. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 5, Durst, Mihály 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Jászberény: Borsos 7, Bleicher N. 8, Sevcsuk 13, Pintér 15, Adamenya 5, Miklai 20. Csere: Lékó (liberó), Bertók. Vezetőedző: Deme Gábor 

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Elnézést kérek minden kilátogató szurkolónktól, akik annak reményében érkeztek a csarnokba, hogy látnak egy jó meccset, gazdagodnak egy pozitív élménnyel. Sajnos nem tudtunk megfelelni a cseppet sem rendkívüli igényeiknek.
Értehetetlen számomra ami történt három nappal egy olyan találkozó után, amelyikből erőt, önbizalmat meríthettek volna  játékosaim. Mindenki tisztában volt azzal, hogy innentől a bajnokságban már valamennyi mérkőzés kulcsfontosságú, nem lehet lazítani egy pillanatot sem. Ehhez képest 0:8-al kezdtük a meccset. A második szettben 17:8-as előny után, "sikerült" egy 4:15-ös etapot összehozni. A következő két játékrész pedig egyenesen értékelhetetlen volt. Sajnálom. Nem tudom mi jár, járt a lányok fejében.

Deme Gábor: – Nagyon jól, lelkesen játszottunk. Nagyon együtt volt a csapat, igazán büszke vagyok a játékosaimra. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, de természetesen nem szabad megállnunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató