Indul az Extraliga!

A Jászberény ellen, hazai pályán kezdjük a bajnokság érdemi részét

A Schaan elleni nagyszerű sikerrel és továbbjutással hangoltak röplabdázóink a Jászberény elleni szezonrajtra. A Vasas Óbuda számára kőkemény időszak jön, hiszen jövő héten kétszer Nyíregyházára látogatunk, utána pedig három mérkőzés vívunk öt nap alatt a Nantes, a Slávia Bratislava és a Maribor ellen.

„Elérkeztünk a szezon egyik legkeményebb szakaszához, amikor mindenkire szükségünk lesz” – jelentette ki együttesünk olasz feladója, Erica Vietti.

A junior-világbajnok karmester elmondta, nemcsak fizikálisan kell készen állniuk az előttünk álló hónapokra, hanem mentálisan is.

„Szépen lassan túl vagyok a sérüléseimen, napról napra jobban érzem magam, ennek köszönhető, hogy egyre jobb formába lendülök. Igyekszem minden találkozón kiadni magamból a maximumot” – utalt az utóbbi találkozókon mutatott egyre jobb játékára.

A 25 éves irányító szerint fontos, hogy pozitívak maradjanak akkor is, ha egy-egy szettben, mérkőzésen nem úgy megy a játék, ahogy azt elvárják. Kiemelte az utóbbi időben végzett edzésmunkát, és azt hogy erre a hozzáállásra van szükségük ott is.

„A hibák javítása mellett nagyon fontos, hogy ezeket a mérkőzéseket minél gyorsabban elfelejtsük, és csak a pozitív energiát sugározzuk egymás felé. A csütörtöki találkozó nagyon fontos volt a csapat szempontjából, végre azt éreztem, hogy együtt vagyunk. És ez nem csak az éppen pályán lévőkre volt igaz, hanem azokra is, akik éppen a kispad mögött szurkoltak nekünk” – emlékezett vissza a Láng Sportcsarnokban lejátszott meccsre Vietti.

A Jászberény elleni Extraliga-rajttal kapcsolatban azt mondta, az lesz a legfontosabb, hogy nyomás alatt tartsák az ellenfelet, hibára kényszerítsék őket, ne adjanak nekik könnyű pontokat, valamint higgyenek magukban és a csapatban rejlő potenciálban.

„Remélem, hasonlóan tudunk játszani, mint csütörtökön. Ehhez ezúttal is nagy szükségünk van a szurkolóinkra, így remélem, minél többen kilátogatnak a vasárnapi találkozóra” – zárta szavait a feladó.

A Vasas Óbuda – Jászberény találkozóra vasárnap este 18 órakor kerül sor a Folyondár utcában. A belépés függő kártyával ingyenes.

Fotók: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató