Bécsi szelet

Csapatunk egy megnyert szett után minden elképzelést alulmúlóan játszott.

Együttesünkből Lévai Vivien, Németh Anett és Mihály Dorka hiányzott, így – ki tudja, mióta először – tizenkét játékost tudtunk nevezni egy összecsapásra.

Az ideálistól igen távol álló körülmények (félhomály, szörnyű vonalazás, linóleum padló, valamint statisztikus, időmérő-rendszer és a szervezés teljes hiánya) közepette kezdődő találkozót a hazaiak indították jobban (8:5), mi elsősorban szélső támadásokból voltunk eredményesek. A bécsiek a szett derekáig pontosabban röplabdáztak, de Török Kata támadásai után a vállsérülése után visszatérő Verica Simic blokkjával egyenlítettünk (14:14). A második technikai szünetnél kettővel vezettünk, de hamarosan ismét a hazaiaknál volt az előny, igaz, meglépni nem tudtak (19:19). Bodovics Hanna támadása után időt kértek a bécsiek (21:23), s 24:24-nél ki is egyenlítettek. Simic pontja után Durst Annát hozta be nyitni Jókay Zoltán, végül egy szélesre szálló hazai ütés jelentette a játszma végét (26:28, 0:1).

A második szettet igen gyenge nyitásfogadással kezdtük, így hamar időt kértünk (7:3). Papp Orsolya becserélésével próbálkozott Jókay, s ha nem is ennek köszönhetően – Orsi két ponttal később leforgott –, de hamarosan egál v(9:9). A reklamálásokkal is tarkított középjátékban felváltva születtek a pontok, a második technikainál a hazaiaknál volt az előny (16:15). Két padlóászt kaptunk, így Jókay időt kért, ezt követően Mária Kostelanská nyitott kétszer egymás után pontot érően (18:18). A hajrá nem sikerült jól, a Sokol Post több jó blokkot is bemutatott, mi meg sokat hibáztunk, így egyenlítettek a bécsiek (25:19, 1:1).

A harmadik felvonást sem kezdtük jól, a sokadik benyelt ászt 7:3-nál elégelte meg Jókay, így ezt követően az addig csak mezőnyöző Juhár Dalma a fogadásoknál is a pályán maradt Kiss Gréta helyett. Továbbra sem ment a játék (10:4), s bár néhány jó megoldással közelebb zárkóztunk, a második technikai szünetnél is a hazaiaknál volt az előny (16:12). Török Katát Elena Cappelli váltotta, majd Durst érkezett Erica Vietti helyére (19:13). A változatosság kedvéért ismét kaptunk három ászt, s bántóan simán lett ez a szett is az eddig nyeretlen, a MEVZA utolsó helyén álló hazaiaké (25:15, 2:1).

A negyedik játékrészt Cappellivel és Törökkel kezdtük a szélen, s visszajött Bodovics és Vietti is. Amatőr hibákat vétettünk, Jókay időkérése ellenére is tekintélyes előnyt alakított ki az ellenfél (8:2). Továbbra is csak nyomokban emlékeztetett röplabdára, amit csináltunk, a kiválóan nyitó hazaiak teljesen demoralizálták a mieinket (16:6). Kubova nyitásaival és támadásaival semmit nem tudtunk kezdeni, így a hajrában már az egyébként szép számban kilátogató szurkolóink is csak azt várták, mikor lesz vége a mérkőzésnek (20:8). Sokáig nem kellett várniuk… (25:8, 3:1).

Folytatás csütörtökön, a Challenge Kupa első fordulójának visszavágóján, este hétkor a Láng Sportcsarnokban, Angyalföldön.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 7. FORDULÓ
Sokol Post NÖ – Vasas Óbuda 3:1 (-26, 19, 15, 8)

Vasas: Vietti 3, Török 12, Bodovics 6, Simic 13, Kostelanská 9, Haneline 5. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Durst, Papp O., Cappelli 2, Ambrosio. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Nagyjából két szettni ajándékpontot adtunk az ellenfélnek. Ma egyetlen játékelemben sem nyújtottunk még csak elfogadhatót sem.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató