Indulhat a téli meccsdömping!

Bő két hónap és legalább tizenhat meccs vár a Vasas Óbudára márciusig.

Az osztrák Sokol Post elleni, szombati idegenbeli összecsapással igen embert próbáló sorozat kezdődik a Vasas Óbuda számára, mely a március 15-i hétvégén esedékes kupadöntőig legalább tizenhat (de jó eséllyel még több) mérkőzést kénytelen vívni.

Csapatunk tavaly nyáron érkezett centerével, Papp Orsolyával beszélgettünk a közelmúltról, az MTK elleni kupameccs óta eltelt időszakról, valamint együttesünkre váró feladatokról.

– Sikerült kipihenni magatokat az ünnepi időszak alatt?

– Az MTK elleni, sokáig emlékezetes kupameccs után kaptunk négy napot, majd szilveszterkor további kettőt, de cserébe a két ünnep között nagyon kemény munkát végeztünk. Rengeteg erőnléti edzésünk volt, amolyan mini edzőtábort tartott nekünk Jókay Zoltán és Kiss Dániel. Ennek ellenére úgy láttam mindenkin, hogy kipihenten, tettre készen tért vissza a szünetről, különösen a sérült játékosainknak tett jót a pihenő, hiszen végre közel teljes létszámmal tudtunk már edzeni. Ennek köszönhetően sokkal jobbak is lettek a gyakorlások, össze tudtunk csiszolódni az utóbbi hetekben.

– Te személy szerint hogy érzed magad, hogyan gondolsz vissza az első fél évre?

– Ugyan elkezdtem a többiekkel a közös munkát, de kiújult a vállsérülésem, emiatt novemberig csak rehabilitációs munkát tudtam végezni. Ebben nem csak a gyógytornászunk, Vass Szilvia segített sokat, de Zotya, Gábor, valamint Dani is rengeteg olyan gyakorlatot mutatott, amivel megerősíthettem a testrészt. Szépen lassan rázódok vissza a játékba, és lekopogom, de panaszmentes vagyok. A lányok, a feladók végig nagyon segítőkészek voltak, ha valami nem ment elsőre, másodikra, vagy harmadikra, akkor negyedszerre is megpróbáltuk. A különedzést nem hagytam abba, folyamatosan erősítem a vállam, de hosszú idő után úgy érzem, olyan, mint régen – bevallom, erre nem sok esélyt láttam.

– Rengeteg mérkőzés vár rátok a következő hetekben, hónapokban. Hogy érzed, felkészültetek?

– Bécsben kezdünk a Közép-európai Ligában, ahol bár már nincs esélyünk a négyes döntőbe jutni, szeretnénk győzni. Jövő csütörtökön jön a Schaan a Challenge Kupában, ellenük talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtva nyertünk idegenben, és már most nagyon készülünk a visszavágóra, mert szeretnénk továbbjutni. A magyar bajnokságban a Jászberénnyel kezdtünk, velük a felkészülési időszak óta nem találkoztunk, de alaposan kielemezzük majd a játékukat, mert jó lenne az Extraligát is győzelemmel indítani. Ősszel voltak olyan vereségeink, amikre nem vagyunk büszkék, de továbbra is az a célunk, hogy a szezon végén két érem lógjon a nyakunkban. Ehhez azonban rengeteget kell még dolgozni, mert évről évre erősebb a magyar mezőny. Azt azonban megígérhetem, dolgozni fogunk!

Fotók: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató