Négy vasasossal az U17-esek

Péntektől vasárnapig Miskolcon vív Eb-selejtezőt az U17-es női válogatott.

Két játékossal (Manninger Luca, Bakai Kata) és két edzővel (Kőnig Gábor szövetségi kaptány, Kleczli Csaba másodedző) képviselteti magát a Vasas az U17-es női válogatottban, mely péntektől vasárnapig sorrendben Portugáliával, Szlovákiával és Törökországgal játszik Európa-bajnoki selejtezőt a miskolci Generali Arénában.

Felnőtt csapatunk másodedzője a tornát megelőző napon honlapunknak úgy fogalmazott, ideálsi körülmények között készülhettek mind a Folyondár utcában, mind Miskolcon, s örült annak, hogy a két ünnep közötti MEVZA-tornán volt tartása csapatának.

„Az ott elért ötödik hely nagyon csalóka, mert mindezt négy győzelemmel és egy vereséggel sikerült megszerezni, a körbeverések áldozatai lettünk”– jelentette ki a győri felkészülési tornával kapcsolatban Kőnig Gábor. Elmondása szerint a válogatott mutatott játéka hullámzó volt, de többször is nagy hátrányból tudtak visszajönni, ami remek mentális állapotra utal.

„Az utolsó héten a nyitásfogadást, illetve az abból építendő támadásokat gyakoroltuk a legtöbbet, bár hozzá kell tennem, a Győrben látottak ebben a játékelemben is bizakodásra adtak okot” – vélekedett a szakember.

Kőnig Gábor szerint a válogatott mostanra „belakta” a miskolci csarnokot, s az ellenfelekről is rendelkeznek videóval, így alaposan kielemezték őket.

„A látottak alapján a törökök tűnnek a legerősebbnek, de nem becsülünk le senkit, és egyelőre csak a pénteki, Portugália elleni mérkőzéssel foglalkozunk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek fejében már kialakult a várható kezdőcsapat. Azt azonban megjegyezte, az elmúlt hetekben a keret összes tagja bizonyította, hogy bármikor, bármilyen helyzetben pályára küldhető, így annak sem szabad elkeserednie, aki a cseresarokban kezdi valamelyik találkozót, mert mind a tizenkét lány ugyanolyan fontos tagja a válogatottnak.

A magyarok mérkőzései minden nap 17.30-kor kezdődnek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató