Megvan az elődöntő!

Az MTK elleni visszavágó is küzdelmes mérkőzést hozott.

Együttesünkből Lévai Vivien, Németh Anett, Mihály Dorka és Verica Simic hiányzott, Elena Cappelli viszont már a kezdőhatos tagja volt. A túloldalon az előző mérkőzés végén kizárt vezetőedző, Tóth Gábor csak a lelátóról figyelhette az összecsapást, távollétében Tüske Bence irányította a kék-fehéreket.

Alacsony színvonalon, sok hibával kezdődött a mérkőzés, Jókay Zoltán hárompontos vendégelőnynél magához hívta tanítványait, mert rendkívül enerváltan röplabdáztak (7:10). Néhány labdamenettel később a blokkoló játékosokkal üvöltött vezetőedzőnk, mondván, rossz helyen ugranak – a következő pontot Bodovics Hanna rögtön sáncából értük el. Továbbra sem működött a játékunk, jött is az újabb időkérés (11:15). Kiss Gréta érkezett nyitni, majd Mária Kostelanská rontotta el sokadik szervánkat, tovább fokozva edzőnk dühét (15:20). Török Kata támadásai tartották csapatunkban a lelket, ám egymaga kevésnek bizonyult, így az MTK került lépéselőnybe (18:25, 0:1).

A második játszmára Cappelli és Kostelanská helyet cseréltek, előbbi lett az átló. Szlovák légiósunk pontjai adták meg az alaphangot, de törékeny előnyünk nem tartott sokáig (7:7). A vendégek igen motiváltan játszottak, ráadásul gyakorlatilag minden labdaérintésükből pont született (11:13). Kostelanská jó szervái után Tüske Bence időt kért (16:14), majd Török ütése után ismét (18:14). Légiósunk hatpontos előnynél forgott le, de Jókay játékmegszakításakor ismét csak három volt közte (20:17). Egy újabb meg nem értés, és könnyedén leeső labda után megint időt kértünk (21:20), de ennek ellenére fordított az MTK (21:22). Ezt követően – némileg váratlanul – már csak mi szereztünk pontot, így egyenlítettünk (25:22, 1:1).

Bodovics Hanna nyitássorozata után Tüske Bence hamar időt kért, mert csapata fogadása alaposan visszaesett (5:1). Az intelmek segítettek, visszazárkózott az MTK (8:7). Hektikus volt a játék, egyik együttes sem találta igazán a ritmust, de a szett derekán mi álltunk jobban (15:11). Továbbra sem játszottunk átütően, de az akaratra nem lehetett panasz, elsősorban ennek köszönhettük, hogy megnyugtató volt az előnyünk (20:14). A hajrában sem tudtak újítani a városmajoriak, így simán kerültünk előnybe (25:15, 2:1).

Ismét jó Bodovics szervákkal kezdődött a játékrész, de ezúttal hamarabb éledt az MTK, mint az előző szettben (4:6). Az időkérés után újabb következett (4:8), végül Kostelanská ütésével sikerült nagy nehezen elforognunk. Néhány jó támadással megfordítottuk az állást, de a vendégek játékmegszakítása után Godó Panna ászával megint kettővel vezettek (13:15). Török továbbra is fantasztikusan röplabdázott, de Kostelanská is kiemelkedő hatékonysággal játszott (18:17). A hajrá rendkívül izgalmasan alakult, felváltva születtek a pontok, de hiába volt több meccslabdánk is, a végén az MTK örülhetett az egyenlítésnek (25:27, 2:2).

A döntő szettet mi kezdtük jobban, Tüske Bencének már a térfélcsere előtt el kellett használnia mindkét időkérését (7:3). A meccs leghosszabb labdamenetét az MTK nyerte, Jókay Zoltán egyből adott is pihenőt a láthatóan egyre jobban fáradó csapatának (8:4). Bodovics tizenkettedik pontjával mégis öttel vezettünk, s ezt az előnyünket meg is őriztük a mérkőzés végéig, így ha nem is egyszerűen, de elfoglaltuk helyünket a kupa legjobb négy csapata között, s készülhetünk a Nyíregyháza elleni összecsapásra (15:9, 3:2).

Most egy hosszabb szünet jön lányaink számára, legközelebb január 6-án, Bécsben szereplünk a Közép-európai Ligában.

——————————————————————-

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:2 (-18, 22, 15, -25, 9)
Folyondár utca, 200
néző. Vezette: Ujházi, Nagy L.

Vasas: Vietti 1, Török 27, Bodovics 12, Kostelanská 23, Cappelli 7, Haneline 14. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Papp O. Vezetőedző: Jókay Zoltán

MTK: Kötél Zs. 5, Godó 15, Kis R. 7, Legross 11, Takács B. 11, Haciefsztratiadu 12. Csere: Hajek-Nagy F. (liberó), Nyuka 2, Lesi, Szabó Á. Megbízott edző: Tüske Bence

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató