Kiharcolt kupasiker

A vártnak megfelelő nagy csatát hozta a negyeddöntő első felvonása az MTK ellen.

Együttesünkből ezúttal Lévai Vivien, Németh Anett, Mihály Dorka és Verica Simic hiányzott, hosszú idő után ott volt viszont a csapattal Elena Cappelli, valamint térdbántalmai ellenére Kiss Gréta is vállalni tudta a játékot. Ennek ellenére is Papp Orsolya kezdett átlóként.

Az MTK első hat pontjátból hármat a mi rossz nyitásainknak köszönhetett, ám mivel a hálónál jól dolgoztunk, nem tudott ellépni a hazai csapat (6:6). Egypontos vezetésünk után sorozatban három pontot szereztek a városmajoriak, így Jókay Zoltán időt kért. Szinte minden labdamenet a mi hibánkkal zárult, így jött az újabb játékmegszakítás (15:10). Papp Orsolya nyitotta az első ászunkat, s Erica Vietti áttett labdája után Tóth Gábor rendelte magához lányait (18:16), s amikor kiegyenlítettünk, újra ehhez az eszközhöz folyamodott. Mária Kostelanká remek nyitásaival a fordítás is összejött, s Török Kata támadásaival elérhető közelségbe került a játszmagyőzelem (21:23), amit végül Godó Panna elrontott szervájának köszönhettünk (23:25, 0:1).

Kötél Zsanett jó nyitásaival indult a második felvonás, ám Kostelanká hátsó soros támadása, majd ásza után kettővel vezettünk (7:9). Takács Bernadett szervált ászt, így megint az MTK vezetett (10:9). Hamarosan időt kértünk (13:10), de így sem sikerült közelebb zárkózni (17:13). Török két pontjával egy pontra jöttünk fel, így a lehető legrosszabbkor jött két önhibánk (22:19). A játszmát az amerikai Legross zárta le, egyenlített az MTK (25:20, 1:1).

A harmadik szettet jobban kezdtük, mint az előzőket, végig nálunk volt az előny, s Bodovics Hanna blokkja, valamint Vietti ásza után hárommal mentünk (6:9). A hazai időkérés után Vetti megint ászt nyitott, majd egy állással később Török is, így Tóth Gábor megint megnyomta a jelzőcsengőt (7:13). Kayla Haneline remek sánca után nyolccal vezettünk, s a mérkőzés addigi legjobb játékéval könnyedén szereztük meg ismét a vezetést (15:25, 1:2).

Kostelanská két támadása adta meg a negyedik etap alaphangját, de ezúttal sem tudott egyik csapat sem nagyobb előnyt kialakítani (8:8). Hol egy-egy hiba, hol egymás után több jó megoldás tarkította a játékot, végül kétpontos MTK-vezetésnél kért időt először Jókay (14:12). Alaposan visszaesett a nyitásfogadásunk, így Durst Anna pályára küldésével, s két feladó egyidejű szerepeltetésével próbálkoztunk (18:12). Minden, ami a harmadik szettben jól működött, az most rosszul, így a hajrában csak Elena Cappelli becserélésének örülhettünk (25:15, 2:2).

A mindent eldöntő játszmára Cappelli maradt a szélen, Kostelanská pedig átment átló posztra. Előbbi lábbal is bemutatott egy mentést az egyik labdamenetnél, Haneline blokkjával pedig ha szűken is, de vezettünk (5:6). A fordulásnál kettő volt a fórunk, de amikor Godó pontot szerzett, már csak egy, így Jókay időt kért (8:9). Török támadásból, Kostelanská nyitásfogadásból (!) volt eredményes, a mérkőzést végül egy vitatható bírói ítélettel nyertük meg (12:15, 2:3).

A párharc visszavágóját csütörtökön játsszák a csapatok 19 órától a Folyondár utcában.

——————————————————————————————-

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest – Vasas Óbuda 2:3 (-23, 20, -15, 15, -12)
Szamos utca, 100
néző. Vezette: Csizmarik, Bodrogi

MTK: Kötél Zs. 3, Godó 19, Nyuka 4, Legross 12, Takács B. 14, Kis R. 8. Csere: Hajek-Nagy F. (liberó), Lesi 2, Szabó Á. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 21, Bodovics 8, Papp O. 2, Kostelanská 15, Haneline 14, Vietti 7. Csere: Juhár (liberó), Durst A., Cappelli 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Küzdöttünk, küzdöttünk, de rengeteg olyan hibát vétettünk, amivel folyamatosan meccsben tartottuk az ellenfelet. Ezeken kell javítani csütörtökig.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató