Egy szettnyi remény

Csak a harmadik játszmában nyújtottunk értékelhető teljesítményt az Olomouc ellen.

Az eddig mindössze a Maribor ellen veszítő, házigazda Olomouc elleni összecsapás két vasasos rontással kezdődött, s az első technikaiig csak elvétve találtuk el a pályát (8:5). A folytatásban is sokat rontottunk, így Jókay Zoltán időt kért (11:5), majd Bodovics Hanna helyére beküldte Ambrosio Melanit (13:7). Az újabb időkérés sem használt, az Olomouc folyamatosan növelte előnyét, s nagy különbséggel nyerte meg az első szettet (25:15, 1:0).

A második játszmában Mihály Dorka kezdett a csütörtökön is alulteljesítő Verica Simic helyett, az átló posztot Mária Kostelanská örökölte meg, ám ennek ellenére is szinte azonnal időt kért Jókay (3:0). Továbbra is a játék minden elemében sokkal jobb volt az Olomouc (11:5), vezetőedzőnk le is ült a kispadra. Juhár Dalma jött mezőnyözni (16:6), s bár néha volt egy-egy szép megoldásunk, csak elvétve szereztünk pontot (25:11, 2:0).

A harmadik felvonásnak Durst Annával vágtunk neki, s messze ebben a felállásban röplabdáztunk a legjobban (9:8). Voltak befejezett akcióink – főleg Török Kata volt elemében –, és tartottuk a lépést a hazaiakkal (12:11), sőt, a vezetést is átvettük (13:14). Szépen küzdöttek fiataljaink, nagyjából ugyanúgy, mint az MTK ellen, igaz, az ellenfelet most jobb, képzettebb röplabdázók alkották (18:17). Az Olomouc győzelme csak néhány pillanatig forgott veszélyben, végül 78 perc alatt diadalmaskodtak a hazaiak (25:22, 3:0).

Lesz miben javítani a soron következő, szerdai, Nyíregyháza elleni találkozóig (17.30, Folyondár utca).

————————————————————–

Közép-európai Liga, 6. forduló
VK UP Olomouc (cseh) – Vasas Óbuda 3:0 (15, 11, 22)
Olomouc 100
néző. Vezette: Niklová, Kovac (szlovákok)

Olomouc: Dudová 4, Kosická 5, Sajdová 12, Napolitano 16, Dediková 6, Strusková 9. Csere: Sain (liberó), Kneflová 3. Vezetőedző: Jiri Teply

Vasas: Vietti 1, Török 12, Bodovics, Simic 1, Kostelanská 3, Haneline 10. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Amboriso 4, Mihály 2, Durst A. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató