Kikaptunk a Kamniktól

Öt játszmában kaptunk ki szlovén ellenfelünktől.

Az előző szezonokhoz képest alaposan megfiatalított Calcit Kamnik elleni találkozón Lévai Vivien, Németh Anett és Elena Cappelli mellett a beteg Papp Orsolya is hiányzott.

A mérkőzés első labdamenetét Mária Kostelanská óriási mentése után Verica Simic blokkjával mi nyertük, s jó ideig az a csapat szerezte a pontokat, amelyik nyitott, mert a fogadás egyik oldalon sem működött (5:6). Nem igazán alakult ki folyamatos játék, sok volt a hiba (10:10). Török Kata ütése után időt kért a Kamnik vezetőedzője (12:10), de ennek ellenére is mi vezettünk a második technikainál (16:14). A sokadik rossz támadás, majd bekapott ász után Jókay Zoltán kért időt (17:19), majd két labdamenettel később ismét (17:21). Durst Anna érkezett, visszajöttünk mínusz kettőre, s Simic nyitásaival az újabb szlovén játékmegszakítás ellenére egyenlítettünk is (22:22). A végjáték nem úgy sikerült, ahogy terveztük, így hátrányba kerültünk (23:25, 0:1).

Dursttal kezdtük a második szettet, amiben folytatódott a hullámzás: hol az egyik, hol a másik együttesnek volt rövidebb-hosszabb nyitássorozata (8:7). A mérkőzés leghosszabb labdamenetének Török Kata vetett véget egy blokkouttal (12:10), majd az egyébként nem élete napját kifogó Simic pontja után időt kértek a szlovének. A technikainál néggyel vezettünk, majd amikor csökkent az előny, Juhár Dalmát küldte be fogadni Jókay (19:18). A szett utolsó negyede is szorosan alakult, de második szettlabdánkat Kiss Gréta (!) pontjával kihasználtuk és egyenlítettünk (25:23, 1:1).

A harmadik játékrészben továbbra is jól szerváltunk, elsősorban ennek köszönhettük, hogy az első szünetnél vezettünk (8:5). Hamarosan szlovén időkérés következett (11:6), de ez sem törte meg egyre jobban, színesebben játszó csapatunk lendületét (16:10). Egyre magabiztosabban játszottunk, feljavult a mezőnymunkánk és a védekezésünk is, emellett a centereink is kellőképpen foglalkoztatva voltak, ennek pedig nem lehetett más a vége, mint a vezetés megszerzése (25:17, 2:1).

A negyedik felvonásra összekapta magát ellenfelünk, s vezetett (2:5), de a technikaiig Kostelanská pontjaival fordítottunk (8:5). A Kamnik jobban játszott, s Jókaynak mindkét időkérését el kellett használnia, mert csapata sokat rontott (11:12). A második kötelező szünet után visszajött Vietti (13:16), majd egy vitatott bírói ítélet után – a támadó Kostelanskánál láttak hálóérintést honfitársai – teljesen szétestünk (13:19). Nagy nehezen elforogtunk, s amiatt mindenképpen dicséret illette a csapatot, hogy derekasan küzdött (19:21), és bár a kezünkben volt az egyenlítés, végül saját magunknak is köszönhettük, hogy döntő szettre kényszerültünk (21:25, 2:2).

Az ötödik játszmában mindkét gárda idegesen röplabdázott, így egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani a térfélcseréig (6:8). Három pontos Kamnik előnynél másodszor is időt kért Jókay, de ez sem igazán használt, így végül az utolsó etapot és ezzel a meccset is megnyerte a szlovén együttes (11:15, 2:3).

Következő mérkőzésünket csütörtökön a házigazda Olomouc ellen vívjuk ugyancsak 17 órától.

——————————————————–

Közép-európai Liga, 5. forduló
Vasas Óbuda – Calcit Kamnik (szlovén) 2:3 (-23, 23, 17, -21, -11)
Olomouc 41 
néző. Vezette: Kovac, Niklová (szlovákok)

Vasas: Vietti 1, Török 14, Bodovics 9, Simic 16, Kostelanská 17, Haneline 17. Csere: Kiss G. 1, Juhár (liberó), Durst A. 2, Amboriso. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Kamnik: Blazic 7, Mihevc 6, Iglicar 22, Mihalinec 9, Grudina 19, Pogacar. Csere: Pahor (liberó), Mijoc 11. Vezetőedző: Gregor Rozman

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Az első játszmában mintha a buszon lettünk volna… A másodikban aztán beindult a játék, a harmadik szettben pedig kifejezetten jól röplabdáztunk. A negyedikben kis bírói segédlettel megzavartak minket, koncentrációt vesztettünk, amely kitartott az utolsó felvonásra is. Összességében azonban még mindig az a baj, hogy fejben nem vagyunk elég jók, túl sok hibát követünk el, az ellenfél pedig lényegesen kevesebbet rontott. 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató