Nincs megállás

Újabb két mérkőzéssel folytatódik a Vasas Óbuda erőltetett menetelése.

Azok után, hogy múlt héten háromszor is pályára lépett, ezen a héten a Csehországi Olomoucban két mérkőzéssel folytatja szereplését a Vasas Óbuda. A Közép-európai Liga aktuális fordulójában Olomoucban előbb a nyáron alaposan meggyengült Calcit Kamnik, majd a házigazda ellen lépünk pályára.

„Sokat tanultunk a Békéscsaba és az MTK elleni mérkőzésből is, nagyon fontos lesz, hogy fejben túl tudjuk tenni magunkat ezeket – főleg az elsőn” – mondta Durst Anna. A feladó úgy fogalmazott, a csabaiak elleni rangadón sokszor leblokkoltak, nem tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát, hanem inkább megadták magukat. Ezzel szemben az MTK ellen – bár ott is voltak problémák – küzdöttek, és hátrányból is tudtak fordítani.

„Sok meccsünk van, kevés a pihenő, így nem ragadhatunk le túl sokáig egy találkozónál. Akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, tudtak bizonyítani a Városmajorban, ez pedig mindenki önbizalmának jót tett” – mondta Durst.

Az azóta elvégzett edzésmunkával kapcsolatban elmondta, elsősorban a nyitásfogadással és a védés-visszatámadáson próbáltak meg javítani, mert azzal rendre meggyűlt a bajuk az elmúlt héten. Emellett a kommunikációra helyezték a hangsúlyt, és arra, miként tudnák még az eddigieknél is jobban segíteni egymást a pályán.

„Beszélgettünk az előző MEVZA-körről, videóztunk a ránk váró ellenfelekről, szóval felkészülten várjuk a következő két napot. Én azt érzem, azt éreztem, mindenki motivált és szeretné megmutatni, hogy több van bennünk annál, mint amit az elmúlt két összecsapáson mutattunk. Annyit ígérhetek, mindent meg fogunk tenni azért, hogy két győzelemmel jöjjünk haza” – jelentette ki a feladó.

Szerdán és csütörtökön is 17 órai kezdettel játszunk Olomoucban, ahol kedden a házigazda 3-0-ra győzött a szlovénok ellen.

Fotó: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató