Nagyszerű győzelem!

A Vasas Óbuda a szezon egyik legjobb teljesítményével verte szlovák ellenfelét.

Az ebben az idényben még veretlen Strabag VC Bratislava elleni, szerdai összecsapáson Lévai Vivien, Németh Anett és Elena Cappelli hiányzott, előbbi kettő azonban a lelátóról szurkolt a társaknak.

Rosszul kezdtük a találkozót, 3:0-ra, majd 5:1-re is a pozsonyiak vezettek az első pontok után. Verica Simic bombáját követően Bodovics Hanna kezdett remek nyitássorozatba, így 6:5-nél már nálunk volt az előny. Hullámzott a játék, sorozatban négy szlovák pont következett, de nem engedtük elszakadni ellenfelünket (11:12), mert Simic és Mária Kostelanská hatékonyan támadott. Kayla Haneline ütése majd ásza után a vendégek időt kértek (19:17), de Török Kata szemfüles ejtésével így is növeltük előnyünket (21:18). Jól játszottunk, ennek pedig szettgyőzelem lett a jutalma (25:20, 1:0).

A második etapot is remekül kezdtük a bosszantó nyitásrontások ellenére (8:5). A vendégcsapat is hibázgatott, mi pedig továbbra is jó százalékkal dolgoztunk a hálónál (14:10). Erica Vietti áttett labdája után hattal vezettünk, Tomas Varga vezetőedző csapata pedig annak ellenére nem találta az ellenszert, hogy a szakember hármat is cserélt (18:11). Másodszor is időt kértek a vendégek, de nem tudtak közelebb kerülni, így hamarosan 2:0-s Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző (25:18, 2:0).

A jó kezdés a harmadik felvonásban is megmaradt (6:2), a játék minden elemében jobban voltunk a szlovákoknál. Varga két időkérése ellenére csapata gyengén röplabdázott (14:6), mi viszont továbbra is magas szinten. Talán ennek is köszönhetően kicsit belealudtunk a meccsbe, így Jókay Zoltán időkéréssel próbálta meg felrázni a csapatot (17:12). Kostelanská ütésével elforogtunk, ezt követően pedig elsősorban az volt a kérdés, mikor tudjuk lezárni az összecsapást. Ehhez ugyan kellett még egy Jókay-időkérés, és némi izgalom is maradt a végére, de végül – ha nem is egyszerűen – de Simic pontjával 1 óra 19 perc után sikerült pontot tenni a találkozó végére (25:23, 3:0).

Következő mérkőzésünket pénteken vívjuk a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE ellen 19 órától. Ellenük is legalább ilyen teljesítményre lesz szükség.

—————————————————————-

Közép-európai Liga, 3. forduló
Vasas Óbuda –  Strabag VC Bratislava 3:0 (20, 18, 23)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Bardic, Muha (horvátok)

Vasas: Vietti 3, Török 8, Bodovics 2, Simic 15, Kostelanská 12, Haneline 13. Csere: Kiss G. (liberó), Papp. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Strabag VC Bratislava: Candráková 4, Oveckova, Hudecová 12, Cigániková 6, Radonjic 9, Sevarika 15. Csere: Nikmonová (liberó), Pisecná, Ramajová, Hronská. Vezetőedző: Tomas Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Örültem a csapat játékának, végig összpontosítva, a megbeszélt elemeket szem előtt tartva küzdöttek a lányok. Elsősorban az a pozitívum, hogy három nullára meg tudtuk nyerni, mert a harmadik szett vége kicsit dadogott. Néha félek, amikor sokkal vezetünk, mert gyakran előfordult, hogy ilyenkor leül a csapat, arra gondolnak a lányok, hogy megvan a siker.

Tomás Varga: – Nagyon későn kezdtünk el dolgozni azon, amit szerettünk volna, az első két szettben rettentően ideges volt a csapat. Egyszerűen nem tudtam ráismerni az együttesre, nem tudtuk elengedni magunkat, és játszani azt a röplabdát, amire képesek vagyunk, amit szerettünk volna. Csak a harmadik játszma végén kezdtünk el nyugodtan, koncentráltan játszani, de az nagyon késő volt.

Fotók: Vasas Attila. Edzői értékelések: hunvolley.hu

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató