Maximális koncentráció

Centerünk, Bodovics Hanna szerint ez lesz a legfontosabb a hazai MEVZA-tornán.

Fontos, a négyes döntőről szőtt álmaink szempontjából életbevágó két mérkőzés következik női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda számára a hazai rendezésű Közép-európai Liga tornán. A szerdától péntekig tartó eseményen az ebben a szezonban még veretlen Strabag VC Bratislava, valamint a sorozat címvédője, a Linamar-Békéscsabai RSE lesz az ellenfelünk.

Az idei szezon eddig felemásan alakult lányaink számára, hiszen amellett, hogy rengeteg sérüléssel és betegséggel kell megküzdenie csapatunknak, az eredmények sem mindig úgy alakultak, ahogy azt előzetesen terveztük. Bár a magyar bajnokságban öt forduló után veretlenek vagyunk, a zágrábi MEVZA fordulóban kétszer is vesztesen hagytuk el a parkettet, így ha ott szeretnénk lenni a márciusi négyes döntőben, a Folyondár utcában mindkét összecsapásunkat meg kell nyernünk.

„A csapatban az előző szezonhoz hasonlóan nagyon jó az összhang, sőt, annak ellenére is egyre jobb, hogy folyamatosan küzdünk a sérülésekkel” – nyilatkozta Bodovics Hanna, aki maga is hosszú sérülés után tért vissza az alapozás kezdetekor.

„Nagyon örülök, hogy a sérülésem után jól sikerült a visszatérésem, sikerült hamar visszailleszkednem a csapatba, és ami a legfontosabb, a térdem is jó” – utalt térdszalag-szakadás miatti egyéves kihagyására a center, aki ebben a szezonban a röplabda miatt tanulmányait is szünetelteti.

A szombathelyi nevelésű röplabdázó elmondta, az edzések remekek, Kiss Dániel stábhoz való csatlakozásával pedig olyan szintű erőnléti munka folyik, amilyet korábban még nem tapasztalt.

„Bízom abban, hogy a januárban kezdődő második alapszakasz körre minden olyan sérültünk felépül, akinek esélye van erre, mert a sok mérkőzés miatt nagy szükségünk van mindenkire” – tette hozzá Hanna.

A hétközi MEVZA-fordulóval kapcsolatban kijelentette, reméli, jobb játékkal fognak előrukkolni, mint Zágrábban.

„Horvátországban szinte semmi nem sikerült, a Nyíregyháza ellen gyakorlatilag semmit nem a megbeszélteknek megfelelően csináltunk. Tudjuk, miben hibáztunk, s az elmúlt napok, hetek arról szóltak, hogy kijavítsuk a hibáinkat” – mondta Bodovics. Megemlítette, hogy a hétközi sikerhez a saját játékuk rendbetétele mellett maximális koncentráltságra is szükség lesz, ugyanis két kiváló csapattal találkoznak.

„Magas, erős csapat a Pozsony, akik ráadásul eddig nagyon jól is szerepelnek. Az első ponttól kezdve oda kell figyelnünk, mert csak akkor lehet esélyünk a találkozó megnyerésére” – elemezte a center, mit vár a szerdai összecsapástól.

A Vasas Óbuda-Strabag VC Bratislava mérkőzést szerdán 19 órától játsszák a Folyondár utcában.

Fotók: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató