Remek felkészülés

A Vasas Óbuda a TFSE ellen tartott jó MEVZA-főpróbát.

A TFSE elleni összecsapáson Lévai Vivien, Németh Anett és Elena Cappelli mellett ezúttal Kiss Gréta bővítette a hiányzók listáját.

A mérkőzés első pontjai felváltva estek, aztán Mária Kostelanská nyitássorozatával hamar tízpontos előnybe kerültünk Molnár István időkérése ellenére is (15:5). Néhány buta hiba miatt beragadtunk két állásba is, így Csengeri Gréta pontjaival közelebb lépett a TFSE (19:12), s mivel a fogadásunk dadogott a hajrában is, így tízen belülre került az ellenfél (25:16, 1:0).

A második játszmában Ambrosio Melani lépett pályára Bodovics Hanna helyén, s a játék képe nem sokat változott: amikor pontosan röplabdáztunk, a TF nem találta az ellenszert (17:7). Mihály Dorka és Durst Anna is megkapta a bizonyítási lehetőséget a hajrában, s ez a szett már sokkal simábban alakult (25:10, 2:0).

A harmadik szettben három hónapos rehabilitációja után bemutatkozott a Vasas Óbudában Papp Orsolya, míg a kezdőből már csak Kostelanská maradt hírmondónak. Ennek ellenére továbbra is tetszés szerint szereztük a pontjainkat (16:6), mígnem megint az eső etapban látott forgatókönyv következett: érthetetlen módon hibát hibára kezdtünk halmozni. Jókay Zoltán időt kért (18:13), ezt követően újabb győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben (25:15, 3:0).

Következő mérkőzésünket szerdán a MEVZA keretében vívjuk a szlovák Strabag VC Bratislava ellen a 19 órától.

NB I, 5. FORDULÓ
Vasas Óbuda –  TFSE 3:0 (16, 10, 15)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Bátkai-Katona, Varjasi

Vasas: Vietti 3, Török 12, Bodovics 1, Simic 8, Kostelanská 9, Haneline 7. Csere: Juhár (liberó), Ambrosio 7, Mihály 6, Durst 5, Papp. Vezetőedző: Jókay Zoltán

TFSE: Németh J. 1, Imreh 5, Villám Cs. 4, Csengeri 8, Zgyerka-Édes 1, Verebes 2. Csere: Dobrovits, Horváth R. (liberók), Poór 1, Kolada, Körmendi. Vezetőedző: Molnár István

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Annak örülök a legjobban, hogy a harmadik játszmában a fiatalok ugyanolyan jól játszottak, mint a kezdőcsapat.

Molnár István: – Már a tegnapi kupamérkőzéshez képest is fejlődtünk, de ma a nyitásfogadásunkkal elég sok problémánk volt, ami a támadásokra is rányomta a bélyegét. De a mai meccsnek is voltak olyan szakaszai, amik biztatók a jövőre nézve.

(Az edzői értékelések a hunvolley.hu-ról származnak. Fotó: vasassc.hu)

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató