Könnyed siker Palotán

A  várakozásoknak megfelelően begyűjtöttük a három bajnoki pontot.

Az eddig egy pontot szerző Palota otthonában folytatódott csapatunk, a Vasas Óbuda számára a magyar bajnokság. A hiányzók listáját Lévai Vivien és Németh Anett mellett ezúttal Papp Orsolya és Elena Cappelli tette teljessé.

Magabiztos játékkal, jó nyitásokkal kezdtük az összecsapást (5:11), s a folytatásban is a hazaiak leginkább akkor tudtak pontot szerezni, amikor hibáztunk (9:19). A játszma végéig tovább növeltük előnyünket, az erőviszonyoknak megfelelően vezetést szereztünk (12:25, 0:1).

A második szettre Ambrosio Melani és Juhár Dalma érkezett a pályára, s hasonlóan alakult a játék képe, mint az elsőben. Ambrosio, Verica Simic majd Mária Kostelanská is produkált egy-egy hosszabb nyitássorozatot, ennek is köszönhetően Mihály Dorka és Durst Anna is pályára lépett. Ismét simán nyertük a játszmát (13:25, 0:2).

A harmadik játékrészre maradt Mihály, Ambrosio és Durst is, a találkozó pedig ugyanolyan mederben csordogált tovább – igaz, a szett elején még a hazaiak vezettek két ponttal is. A legfontosabbat, a három pontot érő, sérülésmentes győzelmet Mihály Dorka ütésével 55 perc alatt értük el (10:25, 0:3).

Folytatás hétfőn este az eddig veretlen Kaposvár ellen, hazai pályán – és az M4 Sport képernyőjén.

NB I, 3. FORDULÓ
Palota RSC-Vasas Óbuda 0:3 (-1.2, -13, -10)
Sződliget utca, 50
néző. Vezette: Szabó P., Bibók

Palota: Bodnár, Várhegyi 2, Mester 4, Durst H. 4, Lászlop, Bánlaki Z. 1. Csere: Gazsi (liberó), Hadnagy R., Vígh, Gracza. Vezetőedző: Glózik János

Vasas: Vietti 5, Török 6, Bodovics 2, Simic 15, Kostelanská 8, Haneline 7. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Ambrosio 8, Mihály 4, Durst A. 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Örülök, hogy minden pályára került játékosom élt a bizalommal.

Fotó: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató