Másodszor is vereség

A hazaiak is nagy falatnak bizonyultak a MEVZA zágrábi fordulójában.

Második zágrábi mérkőzésünkön a házigazda HAOK Mladost ellen léptünk pályára. A pénteki hiányzók mellett kisebb betegsége miatt Papp Orsolya és Juhár Dalma is  csak a kispadról nézte végig az összecsapást.

Ismét gyenge nyitásfogadással kezdtünk (6:2), igaz, ezúttal a hálónál hatékonyabban dolgoztunk, mint egy nappal korábban a Nyíregyháza ellen (8:5). A többi játékelemben hiába teljesítettünk jól, időt kellett kérnie Jókay Zoltánnak (13:8). A hazaiak lelkesen, kevés hibával játszottak, mi pedig a szép megoldásaink ellenére továbbra is sok ingyen pontot adtunk ellenfelünknek az elrontott szervákkal és a bekapott ászokkal (20:14). Két zágrábi rontás után visszajöttünk ugyan mínusz négyre, de pillanatok alatt vége lett a játszmának (25:18, 1:0).

A második játszmára Mária Kostelanská érkezett a gyenge napot kifogó Elena Cappelli helyére, ennek ellenére két lenyelt nyitás után Jókay azonnal időt kért (3:1). Az újabb edzői intelmek használtak, hiszen előbb ledolgoztuk a hátrányunkat, majd a technikai szünetnél már előnyben voltunk (7:8). Durst Anna jó játékhívásainak, majd ászának köszönhetően hazai időkérés következett (9:12), sőt, a második technikaiig tovább nőtt csapatunk fórja (10:16). Jó nyitásainkból profitáltunk, s bár vezetőedzőnknek időt kellett kérnie (15:19), megőriztük előnyünket és egyenlítettünk (21:25 ,1:1).

A harmadik felvonást első részében ismét több hiba csúszott a játékunkba, mint az ellenfélébe, így Dinka Kulic vezetésével négypontos előnyt alakítottak, mikor Jókay Zoltán kikérte első idejét (11:7). A különbség tovább nőtt, így jött az újabb játékmegszakítás (13:7). Török Kata két ászával zárkóztunk közelebb, majd támadásával csak két pont volt a csapatok között, amikor a hazaiak edzője rendelte magához tanítványait (17:15). Egy pontra még feljöttünk, az egyenlítés azonban nem jött össze, a Zágráb pedig a hajrában bedarált minket (25:19, 2:1).

A negyedik szett első labdamenetében Kiss Gréta bokája aláfordult, így a továbbiakban liberó nélkül játszottunk. Jókay hamar időt kért (4:1), ám csak kerestük korábbi önmagunkat (8:2). Előbb Erica Vietti váltotta Durstot, majd Török helyére Cappelli jött vissza, s a pályán lévők a nehéz helyzet ellenére mindent megtettek, hogy szorossá tegyék az összecsapást (12:8). Hamarosan kiegyenlítettünk (14:14), ám a hazaiak sorozatban három blokkja után időt kértünk (18:14). Kiss Gréta visszajött a pályára, azonban az ő jelenléte sem volt elég ahhoz, hogy megfordítsuk a találkozót, így a hazaiak örülhettek az utolsó pont után (25:18, 3:1).

Két vereséggel zártuk a zágrábi hétvégét, így a négyes döntőről szőtt álmainkról valószínűleg le is mondhatunk.

Szurkolóinknak pedig, akik mindkétnap kiváló hangulatot teremtettek, köszönet, hogy vették a fáradtságot, és elutaztak Zágrábig biztatni a csapatot.

Folytatás jövő szombaton egy sokkal könnyebbnek ígérkező mérkőzésen, a Palota otthonában.

—————————————————————-

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 2. FORDULÓ
HAOK Mladost-Vasas Óbuda 3:1 (18, -21, 19, 18)
Zágráb, 50 néző. Vezette: Novak, Tomec (szlovénok)

HAOK:  Stimac 1, Kulic 21, Butigan 2, Lukatic 14, Volmut 9, Samadan 10. Csere: Rajkovic (liberó), Jurisic 12, Josipovic 3, Pavicic 2. Vezetőedző: Sasa Ivanisevic

Vasas: Durst 1, Török 9, Bodovics 8, Simic 17, Cappelli 3, Haneline 15. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská 2, Vietti. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Ezzel a tűzzel, ilyen hozzáállással van értelme röplabdázni, edzeni, ahogyan  ma küzdöttünk. Ezért mindenképpen dicséret illeti a csapatot.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató