Ezúttal a Nyíregyháza győzött

A nyírségiek a Közép-európai Ligában vágtak vissza a bajnoki vereségért.

Zágrábban, a Közép-európai Ligában folytatta szereplését női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda, melyből ezúttal Németh Anett, Lévai Vivien és Mihály Dorka hiányzott, ott volt viszont a nevezettek között – idén először – az MTK-ból érkezett Papp Orsolya

A két csapat legutóbb múlt szombaton, a magyar bajnokságban találkozott, akkor 3:2-re nyertünk. Mi kezdtünk jobban, az első technikainál 8:6-ra vezettünk. Verica Simic ütése és Bodovics Hanna blokkja után Horváth András, a nyíregyháziak edzője időt kért (12:8), majd három ponttal később Jókay Zoltán tette ugyanezt (12:11). Egymás után hármat rontott a Nyíregyháza (16:13), majd a korábbi Vasas-játékos Szombathelyi Szandra ütése után ismét csak egy volt a különbség (18:17). Két hiba után a nyírségiek átvették a vezetést (21:22), így érkezett Erica  Vietti a pályára. Ő sem tudott segíteni a csapaton, két ászértékűt nyitott a Fatum, majd ismét rontottunk, így elúszott a szett (21:25, 0:1).

A második játszma elején Verica Simic jó megoldásai és Török Kata jó nyitásai után időt kért ellenfelünk (5:2), s bár a folytatásban mindkét csapatnak voltak hosszabb pontszerző sorozatai, végül ebből a játékrész közepéig a Nyíregyháza jött ki jobban, így átvette a vezetést (12:13). Hullámzó volt a játékunk, amikor volt néhány szép megoldásunk, azt rendre két-három buta hiba követte (15:18). Mária Kostelanská és Vietti jött a hajrára, de a játékunk velük sem javult, így simán került kétszettes előnybe a szabolcsi csapat (18:25, 0:2).

A játék képe nem sokat változott a harmadik felvonásra sem, noha ezúttal Viettivel kezdtünk. A múlt szombaton remekül működő nyitásfogadásunkból ezúttal semmi nem látszott, így időt kértünk (8:11). Továbbra is csak szenvedtünk (10:15), hogy aztán – ki tudja mitől – egy csapásra elkezdjünk röplabdázni (19:17). Simic feljavult, ez pedig elég volt, hogy megőrizzük vékonyka előnyünket a játékrész hajrájában (25:21, 1:2).

Felváltva születtek a pontok a negyedik etap első szakaszában (6:8), ám mivel a fogadásunk megint visszaesett az első két játszmában tapasztalt szintre, így időt kértünk (8:11). Megint rengeteg önhibát vétettünk (9:14), a Nyíregyháza pedig nem tette meg ugyanezt a szívességet, sokkal pontosabban röplabdázott (12:18), és bár a hajrában még ráijesztettünk ellenfelünkre (21:23), megérdemelten szerezték meg mind a három pontot (21:25, 1:3).

Mi szombaton az ellen a házigazda ellen javíthatunk, amely csütörtökön 3:0-ra verte a szabolcsiakat.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 1. FORDULÓ

Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-21, -18, 21, -21)
Zágráb, 30 néző. Vezette: Tomec, Novak (szlovénok)

Vasas: Durst 1, Török 7, Bodovics 8, Simic 16, Cappelli 12, Haneline 6. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská, Vietti 3, Ambrosio. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nyíregyháza: Kotormán 5, Matic 19, Vacsi 7, Valdez 13, Szombathelyi 7, Kalicanin 5. Csere: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Fernandez 7, Kundrák 1. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Ma úgy játszottunk, mintha ma találkoztunk volna először az ellenféllel, és meglepett volna minket az, mit csinálnak.
Horváth András: – Jobban, pontosabban nyitottunk, mint legutóbb, ez jelentette a fő különbséget és a győzelmünket.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató