Fontos siker Nyíregyházán

Ötszettes sikert arattunk a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyházán, a Fatum otthonában játszotta első rangadóját női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda, mely továbbra is nélkülözte Lévai Vivient, Németh Anettet és Papp Orsolyát, mellettük Erica Vietti sem tudta vállalni a játékot.

Mindkét együttes sok hibával, idegesen kezdte az összecsapást, Jókay Zoltánnak két rossz nyitásfogadás után időt kellett kérnie (9:6). Újabb rossz vasasos megoldások után újabb időkérés következett (13:8), majd amikor a hazaiak is elkezdtek hibázni, Horváth András szakította meg a játékot (14:13). Csapata ezt követően pár jó támadásbefejezéssel ismét növelni tudta előnyét (19:15), ám a rengeteg rontott nyitásunk ellenére szorossá tettük a végjátékot (23:22), sőt, Verica Simic blokkjával egyenlítettünk (24:24). Bosnyák légiósunk és a hazaiak venezuelai pontgyárosa, Nelmaira Valdez ütőpárbajából utóbbi került ki győztesen, így a hazaiak kerültek előnybe (28:26, 1:0).

A második szettet sokkal jobban kezdtük (3:5), ráadásul a hazaiaknál Valdezt fejen találta egy labda, így le kellett cserélni. Sokkal összeszedettebben röplabdáztunk ekkor, őriztük is előnyünket (9:12). Csapatkapitányunk, Kayla Haneline nagyszerű támadásbefejezése, majd blokkja után hazai időkérés következett (11:15), pár Vasas-rontás után pedig Jókay élt ezzel az eszközzel (14:15). Néhány pillanattal később jött az újabb játékmegszakítás, mert képtelenek voltunk befejezni a támadásokat (18:17).  A hajrában fej fej melletti küzdelmet láthatott a közönség, melynek végén Török Kata harmadik játszmalabdánkat értékesítette (25:27, 1:1).

A harmadik felvonás első szakasza is szorosan alakult (6:6), majd jó elsősorban blokkteljesítményünknek köszönhetően elléptünk ellenfelünktől (9:12). A több hosszabb labdamenettel tarkított folytatásban nálunk Simic mellett Elena Cappelli kapta el a fonalat, de leszakítani továbbra sem tudtuk a nyírségieket (17:18). Két újabb Vasas-pontot követően jött a hazai időkérés (17:20), ám ezt követően is csak mi szereztünk pontot a következő hazai játékmegszakításig (17:22). Három Fatum-pont után Jókay Zoltán nyomta meg a csengőt, néhány pillanattal később pedig jöhetett a harmadik térfélcsere, immáron Vasas-előnnyel (21:25, 1:2).

A negyedik játszmában továbbra is kiemelkedő volt a nyitásfogadásunk, így Durst Anna jól tudta variálni a támadásainkat (8:8). A hazaiak néhány jó blokkal előnybe kerültek, így vezetőedzőnk időt kért (14:12). Jól játszott a Nyíregyháza is, így ismét mi kértünk időt (18:15), s pár perccel később már csak egy pont volt a hátrányunk (20:19). Simic ellenállhatatlan volt, 23:23-nál egyenlítettünk, egy ponttal később meccslabdánk volt, ám előbb négyszer értünk labdába, majd egy vitatható bírói döntés után készülhettünk az ötödik játszmára (26:24, 2:2).

Simic 25. pontjával indult az utolsó szett, 3:0-s vezetésünknél jött a hazai időkérés. Magához tért a házigazda, de így is hárompontos előnyben voltunk a térfélcserénél (5:8). Tanja Matic pontja után időt kértünk (8:9), s tartani tudtuk a fórt. Haneline pontjával 13:11-re vezettünk, Cappelli ütése után három újabb mérkőzéslabdánk volt, melyből az utolsót sikerült kihasználni csapatkapitányunk révén (13:15, 2:3).

Kiváló nyitásfogadással nyertünk fontos rangadót egy jól játszó Nyíregyháza ellen, így elégedetten utazhattunk haza a fővárosba.

Következő összecsapásunkat ismét mostani ellenfelükkel vívjuk, jövő pénteken, Zágrábban, a Közép-európai Liga első tornáján.

NB I, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 2:3 (26, -25, -21, 24, -13)
Nyíregyháza, 200
néző. Vezette: Tillmann, Adler

Nyíregyháza: Kotormán 2, Matic 19, Vacsi 7, Valdez 21, Szombathelyi 7, Kalicanin 15. Csere: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Villám 3, Kundrák 1. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Török 13, Bodovics 4, Simic 30, Cappelli 17, Haneline 22, Durst 2. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: – Nagy csata volt, ilyen meccsünk még nem volt ebben az idényben. Mindkét csapat hibázgatott, de a szezonnak ebben a szakaszában ez még benne van.

Jókay Zoltán: – Örülök, hogy különösebb hullámvölgyek nélkül lehoztuk az összecsapást, és mindig volt valaki, aki tolta a szekeret.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató