Nyögvenyelős továbbjutás

A Vasas Óbuda alaposan megkínlódott másodosztályú ellenfelével első Magyar Kupa-mérkőzésén.

Székesfehérvárra, a másodosztályban szereplő MÁV Előre SC otthonába látogatott a Vasas Óbuda a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A továbbjutás a szabályok értelmében egy mérkőzésen dőlt el.

A mieink közül sérülés miatt ezúttal is hiányzott Németh Anett és Papp Orsolya, míg a térdműtéten átesett Lévai Viviennel kapcsolatban eldőlt, egész szezonban nem számíthatunk a játékára.

Rendkívül lelkesen kezdte az összecsapást a tavasszal gyermek- és serdülőbajnokságot nyert hazai együttes (9:9), vezetőedzőjüknek, Fésűs Irénnek 12:15-nél kellett először időt kérnie. A folytatásban Elena Cappelli és Verica Simic egyre inkább ki tudta használni fizikális fölényét a több szép megoldást is bemutató fehérváriakkal szemben, s miután több jó nyitásunk is volt, végül semmi nem veszélyeztette a részsikert (17:25, 0:1).

A második szettre Jókay Zoltán pályára küldte Mária Kostelanskát és Ambrosio Melanit is, a játszma eleje pedig ugyanolyan szorosan alakult, mint az előzőé (7:7). Rengeteg hibával játszottunk, s a hazaiak is rendre jó megoldásokkal rukkoltak elő, így nem tudtuk leszakítani ellenfelünket (13:13). A végjáték előtt Jókay Zoltánnak már a hangját is fel kellett emelnie, mert játékosai olykor csak álltak a pályán (20:21). A végén Simic két életerős ütéssel és két jó szervával pontot tett a játszma végére (21:25, 0:2).

A harmadik szettre érkezett Mihály Dorka és Juhár Dalma, de nem ennek, hanem a széteső nyitásfogadásunknak volt köszönhető, hogy a felvonás elején futottunk az eredmény után (11:8). A folytatásban sem változott a játék képe (18:15), Durst Anna a hálón éppen átcsorgó nyitása után kért időt Fésűs Irén (18:18). Ismét néhány jól sikerült nyitással sikerült a fordítás (19:22), s végül Mihály Dorka ütésével lezártuk a nyögvenyelős összecsapást (22:25, 0:3).

A következő mérkőzésen Nyíregyházára látogatunk a bajnokságban, szombaton – mondani sem kell, ennél a teljesítménynél ott sokkal jobbra lesz szükség.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
MÁV Előre SC-Vasas Óbuda 0:3 (-17, -21, -22)
Székesfehérvár, 50
néző. Vezette: Dunszt, Baracsi
MÁV Előre: Berkó, Orosz 12, Petri 4, Kiss A. 14, Sziládi 5, Blázs 3. Csere: Kovács E. (liberó), Nagy A. Vezetőedző: Fésűs Irén
Vasas: Török 6, Bodovics 4, Simic 18, Cappelli 9, Haneline 6, Durst 1. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Kostelanská 4, Ambrosio 5, Mihály 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Fesűs Irén: – Múlt szombaton szörnyű játékkal alig-alig nyertünk Veszprémben az NB II-ben, éppen ezért hétfőn meghajtottam a csapatot, mert be akartam bizonyítani, hogy minden fejben dől el. Ma a nyitásfogadásunk dadogott, de azokban a játékelemekben, amik számomra kiemelten fontosak, remekül teljesítettünk. Maximálisan elégedett vagyok, örülök, hogy a Vasassal játszhattunk, nagy esemény volt ez kis csapatom életében. Látjuk, hova kell eljutnunk.
Jókay Zoltán: – A meccs előtt elmondtam a lányoknak, milyen hangulatra számíthatunk Fehérváron, és ha ezt hagyjuk, hogy beszippantson minket, akkor meg fogunk szenvedni. Pontosan azt kaptam, amit vártam… A saját csapatomnak annyit mondanék, hogy továbbjutottunk, a hazaiaknak viszont nagyon gratulálok, remekül játszottak. Ismét egy tehetséges társaság van kialakulóban Székesfehérváron.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató