Új szezon, változatlan célok

A vasárnap kezdődő új idényben minden hazai sorozatban legalább a döntőig, a MEVZA-ban a legjobb négybe szeretne eljutni a Vasas Óbuda.

Vasárnap este hatkor véget ér a közel féléves várakozás, hiszen ismét tétmérkőzésen lép pályára átalakult női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda.

A játékoskeret – mondhatni a szokásoknak megfelelően – alaposan kicserélődött a nyáron, az összes légiós távozott, helyükre újak érkeztek, igaz, a magyar magot ezúttal sikerült együtt tartani.

A vasárnapi, MTK Budapest elleni mérkőzésen mutatkozhat be együttesünkben a két olasz, Elena Cappelli és Erica Vietti, a bosnyák Verica Simić, a szlovák Mária Kostelanská, valamint az újdonsült csapatkapitány, az amerikai Kayla Haneline mellett az utánpótlásból felkerült Ambrosio Melani, Juhár Dalma és Mihály Dorka alkotta trió is – láthatjuk tehát, hogy ismét újjá kellett építeni csapatát Jókay Zoltánnak, aki immáron 14. szezonját kezdi meg vezetőedzőként a kispadon.

"A lányok már izgatottan és motiváltan várják a szezonkezdetet. Az utóbbi időben a felkészülési mérkőzéseken már egyre összeszokottabban játszott a társaság, és bár még mindig nem teljes a keretünk, ebben a szerkezetben is csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény vasárnap" – nyilatkozta honlapunknak Jókay Zoltán.

Egyelőre biztosan nem léphet pályára az éppen vasárnapi ellenfelünktől szerződtetett center, Papp Orsolya, aki még kúrálja vállsérülését, s ugyancsak a maródiak listáját bővíti válogatott liberónk, Lévai Vivien mellett az áprilisi keresztszalag-szakadása után megfelelő ütemben gyógyuló Németh Anett is.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a játékostársaim engem választottak meg kapitánynak, alig várom, hogy vezessem a csapatot" – mondta az újdonsült csapatkapitány, Kayla Haneline. Hozzátette, különleges érzés számára, hogy ennyire bíznak benne a többiek, és minden erejével azon lesz, hogy egész szezonon keresztül űzze-hajtsa őket nem csak a mérkőzéseken, de az edzéseken is, mert csak együtt, csapatként lehetnek képesek jó eredményt elérni.

Az ellenfelek idénre nem változtak, a bajnokság lebonyolítása viszont jelentős változáson ment keresztül. Az Extraligát előkészítendő két csoportra osztották fel a 12 első osztályú együttest: az A csoportba a tavalyi végeredmény alapján a címvédő Békéscsaba mellé a Jászberény, az Újpest, a Gödöllő, a Budaörs és az újonc Szombathely került, míg a B jelű hatosba a Vasas mellé a Nyíregyháza, a Kaposvár, az MTK, a TFSE és a Palota kapott besorolást.

Első ellenfelünk, az MTK kerete a miénkhez hasonlóan alaposan kicserélődött a nyáron: a tavalyi kezdőcsapatból csak az előszezonban bokaszalag-szakadást szenvedett Hajek-Nagy Fanni maradt hírmondónak.

A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik a Folyondár utcában, az összecsapásra Vasas-függő kártyával ingyenes a belépés.

Fotó: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató