Eb után, nagy feladatok előtt

Török Kata személyében volt Vasas-játékos a női röplabda Európa-bajnokságon.

Török Kata személyében Vasas-játékos is részt vett az azeri-grúz közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokságon, amelyen a magyar válogatott a csoportkör után búcsúzott. Mindössze 19 éves játékosunk a nyár közepén, a World Grand Prix négyes döntője előtt csöppent bele a válogatott programba, s teljesítményével végül kiharcolta az Eb-kerettagságot. Erről, valamint az előttünk álló szezonról is beszélgettünk ütőnkkel.

– A World Grand Prix döntője előtt csatlakoztál a kerethez, egyből egy fontos torna várt rád. Milyen volt az ausztrál utazás, az időeltolódás, és mennyire volt nehéz Magyarországtól ennyire távol megfelelő teljesítményt nyújtani?

– Nem volt könnyű belecsöppenni az egész helyzetbe, hiszen a többiek akkor már hosszú ideje együtt készültek, sok utazáson, meccsen voltak túl, én pedig csak arra a pár napra csatlakoztam hozzájuk. Jobb lett volna, ha előtte tudok kicsit edzeni velük, megismerkedni jobban a lányokkal, de végül is minden rendben volt. Az utazással nekem nem volt bajom, mert én előtte nem repültem már annyit, mint ők, az időeltolódás viszont furcsa volt! Nem is tudtam sokat aludni ott…

– Utána viszont végigcsináltad a teljes Eb-felkészülést, és az Eb-re is utazhattál. Összehasonlítva a tavalyi junior Eb-vel, mi volt a legnagyobb különbség számodra?

– A körülmények és a színvonal komolyabb volt, és a tudat, hogy igazi tapasztalt, profi játékosok között lehettem – néha még a pályán is – hihetetlen élmény volt ennyi idősen!

– Hogy érezted magad a lányok között? Személy szerint hogy érzed, mennyire sikerült jó teljesítményt nyújtanod az elmúlt 1,5 hónapban?

– A lányok kedvesek voltak, mindig segítettek, jól éreztem magam velük a felkészülés alatt és az Eb-n is! Edzéseken muszáj volt végig koncentrálni, hajtani, hogy lépést tudjak tartani a többiekkel, hisz ők jóval tapasztaltabbak már, de úgy érzem ez sikerült, es mikor pályára léphettem, ott is próbáltam a legjobbat nyújtani.

– Jól gondolom, hogy elég nagy motivációt ad, hogy két év múlva hazai pályán léphetnél pályára Európa-bajnokságon?

– Igen, szerintem ez mindenkinek nagy motiváció lehet! Bízom abban, hogy az  a kicsi, ami most hiányzott a győzelemhez, hazai pályán összejön majd – remélhetőleg velem is a csapatban.

– Mire számítasz a szezonban a Vasasban akár magadtól, akár a csapattól?

– Nagyon jó érzéssel indultam neki ennek a szezonnak, sokat várok magamtól és a csapattól is! Tavasszal két ezüstéremmel zártuk a szezont, idén nagyon jó lenne két arannyal, valamint a nemzetközi kupákban is tovább eljutni! Azt azonban látni kell, hogy ezen a nyáron minden csapatnál nagyon sok változás történt, így nem tudom még, mire számithatunk. Az én célom mindenesetre az, amit az előbb mondtam, meglátjuk, mi sül ki ebből.

Fotók: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató