A Vasas Röplabda Kft. közleménye

A Vasas Röplabda Kft. kifogásolja a magyar női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Alberto Salomoni azon szavait, melyek 2017. szeptember 27-én a Nemzeti Sport Online „Nem akarok a Titanic kapitánya lenni” című cikkében jelentek meg, s amelyek szerint a Vasas csak „végül” működött együtt a szövetséggel. A fenti kijelentés ebben a kontextusban azt a látszatot kelti, […]

A Vasas Röplabda Kft. kifogásolja a magyar női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Alberto Salomoni azon szavait, melyek 2017. szeptember 27-én a Nemzeti Sport Online „Nem akarok a Titanic kapitánya lenni” című cikkében jelentek meg, s amelyek szerint a Vasas csak „végül” működött együtt a szövetséggel.

A fenti kijelentés ebben a kontextusban azt a látszatot kelti, mintha a Vasas Röplabda Kft. hosszas huzavona után bocsátotta volna a válogatott rendelkezésére a játékosait, noha Török Kata – egy hetet leszámítva – a teljes klubfelkészülést kihagyta az Európa-bajnoki felkészülés miatt. Erről az egy hétről – mely során csapatunk vidéki edzőtáborban volt – Kata a szövetségi- valamint a klubvezetés egyeztetése és kölcsönös beleegyezése után lett elkérve.

Katán kívül másik két, behívott játékosunk (Papp Orsolya, Lévai Vivien) közül előbbi a válogatott orvosának vizsgálata után hagyta ott az edzőtábort, azóta is tartó rehabilitációjának költségét a Vasas Röplabda Kft. fizeti. Lévai Vivien jelenleg szintén rehabilitációs munkát végez, ugyancsak klubunk költségén.

Amennyiben Alberto Salomoni – vagy a mindenkori szövetségi kapitány – egynél több Vasas-játékost válogat be a keretbe, amennyiben a röplabdázók egészsége engedi, a jövőben is kivétel nélkül mindenkit elengedünk a nemzeti csapathoz, ugyanis a válogatott minél jobb szereplése közös érdek.

Klubunk évtizedek óta élen jár a magyar tehetségek kinevelésében, gondozásában, és játékosaink ezt megelőzően is mindig a felnőtt, illetve az utánpótlás-válogatottak rendelkezésére álltak, ha az aktuális szövetségi kapitány úgy gondolta, a nemzeti csapat segítségére lehetnek. Klubunk büszke arra, hogy az utóbbi évtizedekben rengeteg válogatott játékos megfordult a Vasasban, s Európa-szerte öregbítették klubunk, valamint a magyar röplabdázás hírnevét.

Klubunk ezúton is gratulál a magyar női röplabda-válogatott egész nyári teljesítményéhez, s reméljük, a 2019-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon még sikeresebb lesz a csapat – remélhetőleg minél több Vasas-játékossal a keretben.

2017. szeptember 27.

A Vasas Röplabda Kft. vezetősége

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató