Túl az első meccsen

Gyenge kezdés után magabiztos játékkal vertük a Jászberényt

Lejátszotta első, nem hivatalos edzőmérkőzését női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. Megtizedelt együttesünk rossz kezdés után végül 4:1-re győzte le a vendég Jászberényt.

Különböző okok miatt Jókay Zoltán nem számíthatott Verica Simicre, Török Katára, Papp Orsolyára, Németh Anettre és Erica Viettire sem, ráadásul a bevetett játékosok közül is többen bajlódtak kisebb-nagyobb sérüléssel.

A felforgatott felállás meg is látszott lányaink játékán az első játszmában, amelyben a kezdőcsapatban debütált a 2001-es születésű Mihály Dorka. A nyáron Miklai Zsanettel, valamint két kelet-európai légióssal erősítő jászberényiek tetszés szerint érték el pontjaikat, 16:6-nál már tíz volt közte, s a különbség a szett végéig tovább hízott (11:25, 0:1).

A második szettre érkezett a csapatba Kiss Gréta és a két másik újonc, Ambrosio Melani és Juhár Dalma, s bár ezt a játszmát sem kezdtük tökéletesen (2:5, 8:11), 13:13-nál Mária Kostelanská ászaival utolértük ellenfelünket. Ezt követően már csak mi vezettünk, szlovák légiósunk életerős ütésekkel vétette magát észre, s a centerjátékunk is jobban működött, mint a mérkőzés elején (25:23, 1:1).

A harmadik felvonásban olasz ütőnk, Elena Cappelli volt a vezér, mellett Kayla Haneline előbb egy egyes blokkal, majd egy ásszal jelezte, hogy érkezése nagy erősítést jelent (13:10, 20:14). Ekkor már sokkal összeszedettebben röplabdáztunk, mint a jászságiak, így nem forgott veszélyben újabb szettgyőzelmünk (25:18, 2:1).

A folytatásra a vendégek mestere, Deme Gábor sort cserélt, s fiataljainak adott lehetőséget. Jókay Zoltán is folyamatosan váltogatta embereit, ütői szettről szettre más és más posztokon szerepeltek. A vendégek cseréi ugyan nem okoztak csalódást, de csak megnehezíteni tudták a dolgunkat (25:20, 3:1).

A szakvezetők megegyezése értelmében a két csapat játszott egy ötödik, 15 pontig tartó szettet is: ebben a berényi fiatalok sokáig vezettek, ám csapatunk fordított, s végül a hosszú sérülése után első tétmeccsét játszó Bodovics Hanna pontjával lezártuk a találkozót (15:11, 4:1).

"Nagyon vártam már, hogy újra pályára léphessek. Egy kicsit izgultam, szerettem volna minél jobban kezdeni az évet. Nagyon jó érzés volt játszani és alig várom hogy elkezdődjön a bajnokság és éles meccsen megmutahassam magam" – nyilatkozta Bodovics Hanna a visszatérő találkozója után.

Folytatás jövő hét pénteken és szombaton Jászberényben, a Szeles Péter Emléktornán, ahol csapatunk pénteken 14 órakor a Budaörssel, 18 órakor pedig a Kolozsvárral mérkőzik a Nagyboldogasszony sportcsarnokban, majd szombaton a keresztjátékban és a helyosztókon folytatja, immáron a Bercsényi sportcsarnokban.

————————————————-

Vasas Óbuda – Jászberényi RK 3:1 (-11, 23, 18, 20), a bónusz szettet 15:11-re nyertük
A Vasas összeállítása: Kostelanská 13, Durst 4, Bodovics 4, Mihály 1, Cappelli 10, Haneline 12. Csere: Lévai, Juhár (liberók), Ambrosio 8, Kiss G. 6. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató