Junior világbajnok feladó

Erica Vietti személyében junior világbajnok olasz feladója lesz jövőre női röplabdacsapatunknak, a Vasas Óbudának.

A 186 centiméter magas, 24 éves irányítójátékos végigjárta az olasz korosztályos válogatottakat, amelyekkel évről-évre egyre sikeresebb volt: 2009-ben ifi Eb-bronzérem, egy évvel később junior Eb-aranyérem, 2011-ben pedig junior világbajnoki aranyérem került a nyakába.

"Természetesen ezeket az eredményeket tartom pályafutásom legnagyobb sikereinek" – mondta honlapunknak Vietti, aki a legutóbbi szezont az olasz másodosztályban szereplő Golem Volley Palmi együttesében töltötte. Ezt megelőzően ő is tagja volt a Club Italiának, majd az első osztályú Chieriben szerepelt két évet, később pedig a második ligás Soveratóban röplabdázott.

"Hatévesen kezdtem el ezzel a sportággal foglalkozni, a tavasszal zárult bajnokságban hetedikek lettünk, igaz, nagyon szoros volt a pontvadászat: három másik csapattal azonos pontszámmal zártunk" – mesélte a közelmúltról Vietti, aki májusban Budapesten töltött egy napot, s nemcsak a várossal és a csarnokkal ismerkedett meg, hanem találkozott vezetőedzőnkkel, Jókay Zoltánnal is.

"Remek helynek tűnt Budapest, gyönyörű, lenyűgöző városnak ismertem meg. Meggyőző volt a terv, amit erre a szezonra felvázolt nekem a vezetőség és a vezetőedző is. Fontosnak tartom, hogy személyesen tudtunk beszélni, csak ez után hoztam meg a végleges döntésemet. Hozzáértőnek, felkészültnek tűnt mindenki, nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban a Vasas mezét húzhatom magamra" – adott helyzetjelentést fővárosi látogatásáról a feladó.

Hozzátette, nagyon várja a számára is új kalandot, köszöni a belé fektetett bizalmat, s igyekszik majd jó játékkal meghálálni azt.

Saját magával kapcsolatban kiemelte, hogy bár a magas feladók közé tartozik, ennek ellenére mindig is gyors röplabdát játszott, azt részesítette előnyben minden korábbi edzője.

"Nagyon kritikus vagyok önmagammal szemben, mindig arra törekszem, hogy bármennyire is gyors a játék, amit játszunk, maximálisan precízek legyenek a labdáim. Sokat várok magamtól, az első külföldi szezonomban szeretném megmutatni, mit tudok. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű, de lépésről lépésre haladva el fogjuk érni a céljainkat" – jelentette ki.

Már az is eldőlt, hogy Vietti a 11-es mezben fog játszani a következő szezonban. "November 11-én, délelőtt 11 órakor születtem, szóval mondhatjuk, igen különleges a kapcsolatom ezzel a számmal. Nem igen választhatnék mást" – mondta mosolyogva ennek kapcsán a feladó, aki a már említett gyors játék mellett a mezőnyvédekezésben érzi magát a legjobbnak.

"Vidám, energikus és versenyezni nagyon szerető lánynak tartom magam, aki mindig igyekszik vezérként viselkedni és játszani. Nem csak egyszerűen pályán szeretnék lenni, hanem szeretném, ha mérkőzéseket eldöntő tényező lenne a játékom" – összegzett Erica, aki a világ- és kétszeres Európa-bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, 530-szoros olasz válogatott Eleonora Lo Biancót nevezte meg példaképeként.

"Mint mindig, most is izgatottan várom a szezonkezdetet, és azt, hogy elkezdődjön a napi munka, s megismerjem a lányokat" – mondta honlapunknak Jókay Zoltán. – Mindig lutri az idegenlégiósok szerződtetése, hiszen a videó alapján csak egy alapképzettséget tudok megítélni, az emberi oldalukat nem ismerem. Most annyiból jobb volt a helyzet, hogy kettőjükkel is tudtam személyesen is beszélni Budapesten, ők jó benyomást tettek rám. Ha a csapatszellem legalább olyan jó lesz, mint az előző idényben, akkor most is szép dolgokat érhetünk el."

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató