Olasz meló

Az olasz másodosztály bajnokától, a Lardini Filottranótól szerződtetette Elena Cappellit a Vasas Óbuda

A 21 éves játékos egyéves szerződést írt alá klubunkkal.

A fiatal, 187 centiméteres négyes ütő 11 évesen kezdett röplabdázni szülővárosa, a toszkánai Poggibonsi együttesében. ezt követően 15 esztendősen került a Club Italiába, mely a tehetséges utánpótlás-játékosok gyűjtőklubja.

"Mindig is nagyon motivált és fejlődésre éhes voltam, talán ennek volt köszönhető, hogy kiválasztottak" – mondta a honlapunknak adott exkluzív interjúban Cappelli, aki az előző idényben nemcsak az olasz első osztályba jutott fel együttesével, hanem a másodosztályú együttesek számára kiírt kupasorozatot is megnyerte.

"Ugyan voltak nagyon jó ajánlataim Olaszországból is, úgy gondoltam, eljött az idő, hogy kipróbáljam magam egy másik országban, másik kultúrában is, ezért döntöttem a Magyarországra szerződés mellett" – nyilatkozta Cappelli. Hozzátette, egyelőre nincs tisztában a magyar bajnokság erőviszonyaival, de mire augusztusban megérkezik, már tudni fog mindent. Budapestet azonban ismeri, járt már korábban a magyar fővárosban, s egyből "szerelembe is esett".

"Szeretnék tanulni, sportolóként és emberként is minél többet fejlődni, remélem, a játékommal jobbá és sikeresebbé fogom tudni tenni a Vasast" – beszélt terveiről az ütő. Megemlítette, hogy igyekezni fog mielőbb megtanulni legalább az alapkifejezéseket magyarul, mert véleménye szerint csak akkor tud igazán jól kommunikálni a csapattársakkal, ha valamilyen szinten megérti az anyanyelvüket. "Az angolomat is szeretném fejleszteni a következő szezonban" – tette hozzá.

Legnagyobb sikerének és eredményének a tavaszi bajnoki cím mellett azt tartja, hogy a 2013-as utrechti Európai Ifjúsági Olimpián ott lehetett az olasz válogatottban, igaz, liberóként – kiemelkedő tehát mind a nyitásfogadása, mind a mezőnymunkája.

"Azért játszottam a Club Italiában ezen a poszton jó ideig, mert az edzők úgy gondolták, a jó védekezésem és a fogadásom itt érvényesül a legjobban. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem ezen a poszton is, ami segített abban, hogy jobb legyek eredeti pozíciómban. Igaz, a blokkom kicsit rosszabb lett, de ezen nagyon sokat dolgoztam azóta is, és fogok a következő szezonban is" – elemezte kicsit önmagát Cappelli.

Arra a kérdésre, hogy mitől ilyen jó és népszerű Olaszországban a röplabda, azt felelte, ez elsősorban annak köszönhető, hogy mind az edzők, mind a játékosok óriási energiát fektetnek bele abba, hogy minél jobbak, minél képzettebbek legyenek a maguk területén. "Ennek a sportágnak szentelik az egész életüket, igyekeznek a legtehetségesebbeket felfedezni és aztán képezni. Ez lehet a titok nyitja" – mondta.

A mostani, korzikai nyaralása után még Valenciában tölt majd egy hetet a szezon előtt Elena, aki hozzátette, már várja az új kalandot, az új kihívást, és bizakodva tekint előre a következő szezonra. Példaképének a közel 300-szoros olasz válogatott, tavaly visszavonult Antonella Del Corét nevezte meg az Ele, valamint Cappe becenévre is hallgató játékos, aki reméli, elhivatottsága, lazasága és vidámsága elég lesz ahhoz, hogy mind csapattársai, mind edzői, mind pedig a Vasas szurkolói megkedveljék.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató