Mihály Dorka lesz a legfiatalabb

Újabb saját nevelésű játékos kap igen fiatalon bizonyítási lehetőséget a nagyok között.

Újabb saját nevelésű játékossal kötött szerződést klubunk, a Vasas Óbuda. A mindössze 15 éves tehetség, Mihály Dorka nagyszerűen teljesített a vasasos aranyéremmel zárult utánpótlás-döntőkön, ennek is köszönhető, hogy bejátszotta magát Jókay Zoltán jövő évi együttesébe.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon lehetőséget kapok a bizonyításra a felnőttek között, így aztán kicsit izgulok, de persze nagyon várom már a következő szezont!" – mondta Mihály Dorka, akinek röplabda iránti elhivatottságát jelzi, hogy amikor a klubhoz került, az iskolai elfoglaltságai miatt nem tudott az aktuális csapata edzésére járni, így vagy az idősebbekkel, vagy Kőnig Gáborral külön gyakorolt.

"Nagyon sokat köszönhetek Gábornak, hiszen ő az edzőm 9 éves korom óta, vele nyertem minden korosztályban aranyérmet. A röplabda miatt iskolát is váltottam, nagyon sokat kaptam ettől a sportágtól már most. Megtanultam, milyen csapatban játszani, sok jó tulajdonságomat ennek köszönhetem. Egy dolgot nem tanultam meg még mindig: veszíteni" – nyilatkozta sejtelmes mosollyal Dorka.

A fiatal négyes ütő szerint az, hogy korábban sokat edzett idősebbekkel, hozzájárult ahhoz, hogy már ilyen fiatalon ott lehet a nagycsapat keretében. Megjegyezte, nem tudja, mennyi játéklehetőséget fog kapni, de szeretne bizonyítani a felnőttek között is.

"Még soha nem találkoztam akkora blokkokkal, mint amilyenekkel jövőre fogok, szóval nagyon sokat kell támadásban fejlődnöm. De ugyanez igaz a nyitásfogadásra is, és fejben is sokkal jobbnak kell lennem. Nagy lépés a pályafutásomban ez, szeretnék fejlődni, tanulni a csapatársaktól. Bevallom, nagyon izgatottan várom az első pályára lépésemet, biztosan nagyon meghatározó pillanata lesz a karrieremnek" – tekintett a jövőbe Mihály Dorka.

Tehetségünkre azonban nyáron is vár egy komoly feladat, hiszen ott van a győri Európai Ifjúsági Olimpiára készülő nemzeti válogatott keretében. Ennek kapcsán elmondta, hogy most az ottani jó szereplés az elsődlegesen kitűzött célja, s biztos benne, nagy élmény lesz hazai közönség előtt képviselni Magyarországot egy ilyen rangos eseményen. Annak kapcsán, hogy nem zavarja-e, hogy nem lesz sok pihenője a nyáron, kifejtette, már megszokta, ugyanis ez az elmúlt négy év mindegyikében így volt.

"Szinte egész pályafutásom alatt minden csapatomban én voltam a legfiatalabb, úgyhogy nem lesz új számomra ez a helyzet a felnőttek között sem. Biztos vagyok abban, hogy lesz valami kis beavatásom, mert ezen mindenki túlesik, de remélem, hogy a többiekhez hasonlóan én is túlélem" – jegyezte meg Dorka, aki bevallotta, volt megkeresése a nyáron más csapatoktól, de nem akarta itt hagyni azt a klubot, ahol felnőtt, amelyik nevelte.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató