Szlovák pontkirálynő a Vasasban

A szlovák bajnokság előző alapszakaszának legeredményesebb pontszerzője, Mária Kostelanská a Vasas Óbuda legújabb igazolása!

A 24 éves, 174 centiméteres nyitásfogadó-ütő a HIT Trnava együttesétől szerződik a magyar fővárosba. A Zelo becenévre hallgató játékos 10 éves korában szülővárosa csapatában, a ŠŠK OA Považská Bystricában kezdett röplabdázni. Ezt követően már a VTC Pezinok tagjaként kétszer is bronzérmet nyert a szlovák bajnokságban, s az előző idényben játszott Nagyszombaton, ahol csapatkapitány is volt.

"A két bajnoki bronzérmem mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az előző idényben én lettem a szlovák bajnokság alapszakaszának legeredményesebb játékosa" – mondta honlapunknak Kostelanská, aki kereken 400 pontot, ebből 63 ászt ért el a 2016-2017-es idényben a playoff előtt.

"A következő szezonban a párom Budapesten fog kézilabdázni, ezért döntöttem úgy én is, hogy ideköltözöm, és megpróbálok csapatot találni magamnak Magyarországon. Remélem, sokat tudok fejlődni a következő szezonban, és persze nagyon várom az új élményeket is" – tette hozzá.

A Vasassal kapcsolatban kiemelte, jó csapatnak tartja, amelyik ráadásul a nemzetközi mezőnyben is évről-évre megméretteti magát, erre pedig hatalmas kihívásként tekint. Megemlítette, a magyar bajnokságot kiegyensúlyozott sorozatnak tartja, igaz, a Békéscsaba az elmúlt években kiemelkedett.

"Bevallom, egyelőre keveset tudok Budapestről és Magyarországról is, de azzal azért tisztában vagyok, hogy finomak itt az ételek, a borok, és sok a gyógyfürdő. Emellett történelmileg gazdag a magyar főváros, sok-sok műemlékkel" – nyilatkozta az ütő.

Kostelanskával már megismerkedhetett a játékosok egy része, valamint a szakmai stáb is, ugyanis májusban már járt Budapesten, és egy edzésre nemcsak ellátogatott a Folyondár utcába, de be is állt a juniorok közé.

"Abszolút pozitív érzésekkel jöttem el a gyakorlás után, bár kicsit kaotikus volt számomra a helyszín, mert egyszerre több csapat is edzett egy időben a csarnokban. Egyelőre csak Kőnig Gáborral találkoztam személyesen, de az ő hozzáállása is professzionális volt. Az előző idényben újonccsapatként a hetedik helyen zártunk Szlovákiában, de jól teljesítettünk. A fogadásom kiemelkedő volt otthon, legtöbbet blokkolásban szeretnék fejlődni. Remélem, sikeres leszek a Vasassal" – mondta terveiről az önmagát keményen dolgozó, ambiciózus és barátságos személyiségnek valló Zelo.

"Eléggé dinamikus játékosról van szó, aki mind mezőnyben, mind nyitásfogadásban stabilnak tűnt, ráadásul igen kemény válla van, határozottan támadott. A juniorcsapattal gyakorolt egyet, ráadásul úgy, hogy akkor már a szezon végén csak heti kettő edzésből érkezett. Biztos vagyok abban, hogy nagy segítségére lesz a csapatnak" – mondta Kostelanskáról Kőnig Gábor, csapatunk másodedzője.

————————————————————

NÉVJEGY
Név: Mária Kostelanská
Állampolgárság: szlovák
Születési idő: 1993. január 8.
Magasság:174 cm
Súly: 52 kg
Poszt: négyes ütő

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató