Papp Orsolya az első érkező

„Mindig is vasasos akartam lenni”

Megvan női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda első nyári új szerzeménye: a 19 éves, 187 centiméter magas, a válogatott bő keretében is ott lévő center, Papp Orsolya az MTK csapatától szerződött a Folyondár utcába.

A fiatal tehetség elég későn, csak 15 évesen kezdett röplabdázni, előtte a szinkronúszástól a vívásig szinte mindent kipróbált – ez utóbbiról váltott a röplabdára, ami aztán annyira megtetszett neki, hogy ott is maradt. Már három szezonnal ezelőtt, 16 évesen is az MTK felnőtt keretének tagja volt, a tavalyi szezonban pedig kirobbanthatatlan volt az azóta Békéscsabára szerződött Alberto Salomoni csapatából.

"Szerettem az MTK-nál lenni, hiszen az a nevelőegyesületem, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje" – mondta honlapunknak szerződése aláírása után Papp Orsi, akinek szignójáért az NB I összes élcsapata sorban állt.

És hogy akkor mi döntött a Vasas javára?

"Már tavaly is úgy volt, hogy ideigazolok, csak aztán máshogy alakult az életem. De már akkor volt egy olyan megérzésem, hogy itt jó lesz nekem. Olyan, mintha valahol a lelkem mélyén mindig is vasasos akartam volna lenni. Nagyon tetszett a tavalyi együttes, illetve amit hallottam róla, hogy mennyire összetartó, jó közösség alakult ki a szezon során. Ízig-vérig budapesti vagyok, ráadásul ide jelentkeztem egyetemre is, így kézenfekvő volt a választás" – nyilatkozta Orsi.

Hozzátette, tudja, nagyon sok munka vár rá a következő idényben, hiszen vannak gyenge pontjai.

"A nyitásaimat és a mezőnymunkámat sokszor még mindig nagyon cikinek érzem, a blokktechnikámon is van mit csiszolni, és szeretném minél előbb megtanulni a hátul egylábas támadást is" – mondta következő szezonbeli terveiről a kiváló adottságokkal megáldott center.

Az, hogy az előttünk álló idényben jóval több mérkőzés vár rá, mint az előző szezonban, nem rettenti el, sőt, sokkal inkább motiválja.

"Kifejezetten fontos szempont volt, hogy kiléphetek nemzetközi kupaporondra is az együttessel, nagyon várom már a közös utazásokat, azt, hogy ne csak Magyarországon játsszunk, hanem több időt legyünk együtt. Ha felvesznek valamelyik felsőoktatási intézménybe, szeretnék egyéni tanrendben tanulni, mert jó lenne az összes délelőtti edzésen ott lenni. A mögöttünk hagyott év nagyon nehéz volt, hiszen nem voltam magántanuló, érettségiztem, így a végére kicsit besokalltam" – emlékezett vissza a közelmúltra a fiatal röplabdázó.

Új játékosunknak természetesen a szurkolókhoz is volt néhány kedves szava bemutatkozó interjújában.

"Igazából soha nem játszottam nagy szurkolótábor előtt, eddig csak ellenfélként tapasztalhattam meg, milyen az, amikor igazán jó hangulat van egy-egy mérkőzésen Békéscsabán vagy a Folyondár utcában. Várom már, hogy megismerjem a Vasas szurkolóit, remélem, hamar elfogadnak és megszeretnek majd, és együtt élhetünk át minden pillanatot a szezonban. Igyekezni fogok minden egyes alkalommal tudásom legjavát nyújtani" – üzent a drukkereknek Papp Orsolya.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató