Változások és állandóságok

Részben megújuló szakmai stábbal, új vezetőséggel vág neki a következő szezonnak a Vasas Óbuda.

Ami talán a legfontosabb, hogy a szakmai stáb vezetője változatlan marad, azaz továbbra is – immáron 14. szezonját megkezdve – Jókay Zoltán lesz felnőtt együttesünk vezetőedzője. A szakember hosszú idő után első szabad nyarára készülhet, hiszen az újdonsült szövetségi kapitány (és egyben Békéscsaba edző) Alberto Salomoni a fiatalabb edzőgenerációnak szavazott bizalmat.

"Jó lesz a családommal tölteni a nyarat, de szakmailag azért hiányozni fog a válogatott. Másodedzőm, Kőnig Gábor azonban ott lesz a csapat mellett, így az ő szemén keresztül képben leszek, a nyár végén meg fogjuk beszélni, mik azok az esetleges újdonságok, amiket mi is át tudunk venni a nemzeti csapattól" – mondta honlapunknak a vezetőedző.

A több éves utánpótlásban való munkavállalás után a felnőtt csapathoz tavaly nyáron visszatért segítőjéről egyébként elismerően szólt Jókay Zoltán.

"Látszott, hogy az elmúlt években ő is hatalmas tapasztalatot halmozott fel mind a klubnál, mind a válogatottakban. Sokkal bátrabban mertem rábízni a csapatot, amikor én esetleg nem tudtam ott lenni az edzéseken. Keresi az utat, hogyan tudna fejlődni, tanulni, még jobb edzővé válni. Kikérte a véleményemet, amikor Alberto felkérte segítőnek, és mondtam, én örülnék ha a Vasasból továbbra is lenne valaki a szakmai stábban, Abszolút támogattam a kinevezését, mert a magam példájából tudom, mennyire szüksége van az embernek új impulzusokra, más látásmódra" – nyilatkozta kollégájáról honlapunknak Jókay Zoltán.

Jámbor János szerepvállalásával kapcsolatban elmondta, személyesen még csak néhány alkalommal találkoztak, így nem tudja, egészen pontosan mik a tervei a Vasas röplabdacsapatával, de eddigi megbeszéléseik alapján egy józan gondolkodású, évről-évre építkezni kívánó embernek ismerte meg, aki azzal, hogy a korábbinál jelentősebben támogatja a csapatot, nagy terhet vett le a Vasas válláról.

"Nem gondolom, hogy itt azonnal Kánaán lesz, ez az első szezon számára is tanulóév lesz. Megismeri a röplabdás közeget, a csapatot, a stábot, aztán a tanulságokat levonva szerintem kialakulnak benne a hosszabb távú tervek. Mindenesetre továbbra sem szállunk be semmilyen parttalan anyagi harcba" – jelentette ki Jókay.

"Nagyon örültem tavaly nyáron, amikor ismét felkértek a felnőtt csapat mellé, nagyon kellett nekem az a váltás. És nem azért, mert ne szeretnék az utánpótlásban dolgozni, de ahhoz, hogy a jövőben – a terveimnek megfelelően – felnőtt együttes kispadján ülhessek vezetőedzőként, ahhoz nagyon kell, hogy most is ott legyek és tanuljak valakitől. A válogatott felkérés megtisztelő volt, jó dolognak tartom, hogy azok után, hogy az előző nyarat végigdolgoztam az U19-es együttes mellett, most a felnőtteknél folytathatom a munkát. Számomra egy pillanatig sem volt kérdés, elfogadom-e a felkérést, de nem én döntöttem, hanem a feleségem, hiszen tavaly nyáron is alig látott. Ő maximálisan támogatott, azt mondta, ilyen lehetőséget nem minden nap kap az ember" – nyilatkozta Kőnig Gábor, aki jelenleg a válogatott mellett az ifjúsági és a juniorcsapatunkat készíti fel a most hétvégi, nyíregyházi, illetve a jövő hétvégi, kaposvári országos döntőre.

Jámbor Jánossal kapcsolatban elmondta, immáron négy éve hétfőnként ő tart edzést neki és a baráti társaságának, az üzletember itt szeretetett bele ebbe a sportágba is.

"Igazi nagybetűs üzletemberről beszélünk, aki most, hogy a focicsapat helyzete stabilizálódott, úgy döntött, komolyabb szerepet vállal a röplabdacsapatnál is, ahol a labdarúgáshoz képest elenyésző költségvetésből is lehet magyar szinten élcsapatot építeni" – nyilatkozta Kőnig.

A szakmai stáb kapcsán szintén az állandóságot képviseli Dienes Csilla, aki folytatja munkáját a csapat gyúrójaként, valamint továbbra is számíthatnak a lányok Vass Szilvia manuálterapeuta szolgálataira, a Vasas SC-vel való együttműködésnek köszönhetően.

A csapat erőnléti felkészítéséért a profi pályafutását lezáró, Európa-bajnoki bronzérmes, hétszeres magyar bajnok atléta, Kiss Dániel felel majd, akinek nem újdonság a röplabdázókkal való közös munka, hiszen korábban serdülő csapatunk bajnoki elsőségéből már alaposan kivette a részét. A felnőtt csapatnál vállalt munkája kapcsán így nyilatkozott: "Hálás vagyok a megkeresésért, mert látok potenciált a csapatban. Most, hogy aktív sportolói pályafutásomat már befejeztem, egész nap a Folyondárban vagyok, és bár elsősorban a teniszezőkkel dolgozom, örömmel vállaltam el a felkérést. Várom a közös munkát, motiváltnak érzem magam, hogy az utánpótlás után ezúttal a felnőtt csapattal is foglalkozzak. Remélem, a lányok is vevők lesznek a szavaimra és a módszereimre."

A vezetőségben fontos változás, hogy az eddigi szakosztályvezetőt, Tamasi Istvánt a felnőtt csapatnál Sarlós Márton váltja, aki a kft ügyvezető igazgatójaként a szakmai stáb és a játékoskeret kialakítása mellett többek között szponzorok kereséséért, kapcsolattartásért, valamint a szövetséggel való együttműködésért lesz felelős.

"Megtisztelő volt Jámbor János úr felkérése, melyre örömmel mondtam igent. Az elmúlt öt évben rengeteg hasznos tapasztalatot szereztem a szakosztálynál, tudom mi az, ami eddig is kiválóan működött, és hogy milyen területeken nyílik lehetőség az előrelépésre. Egy nagyon izgalmas, új projektbe vágunk bele idén nyáron, minden erőmmel azon leszek, hogy továbbra is sikeres és szerethető csapat legyen a Vasas Óbuda" – mondta új feladatköréről Sarlós Márton, aki hozzátette, a következő szezon játékoskeretének kialakítása még folyamatban van, de a szurkolókat folyamatosan tájékoztatni fogják a fejleményekről.

Marci eddigi szerepkörét – kiegészülve a szurkolókkal való kapcsolattartással – Kovács Gábor veszi át, azaz ő lesz a napi ügyekért felelős technikai-, valamint a csapat kommunikációs vezetője.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató