Az önállóság útján

Fontos bejelentést tartogatott csapatunk évzáró vacsorája.

Hétfő este az óbudai Aquincum Hotelben tartotta évzáró vacsoráját a Vasas Óbuda felnőtt női röplabdacsapata, melyen bejelentették, a következő szezontól kezdőden Jámbor János többségi tulajdoni hányadával, önálló kft keretében működik tovább a szakosztály.

A klubvezetés, a szakmai stáb, valamint a játékosok mellett részt vett az eseményen Bús Balázs, Óbuda polgármestere, és megjelentek további támogatók is.

Köszöntőjében Markovits László klubelnök gratulált a lányoknak és a stábtagoknak a bajnoki és kupaezüsthöz, valamint helytálláshoz a nemzetközi porondon, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatásukkal hozzájárultak az eredményes szezonhoz.

Az elnök ez után visszatekintett az utóbbi bő évtizedre, hiszen Jókay Zoltán 2004-ben lett a felnőtt csapat vezetőedzője. Azóta az együttes négy bajnoki címet és nyolc kupagyőzelmet ünnepelhetett, s talán ennél is többet mond, hogy tizenhárom esztendő során 11-szer a bajnoki döntőbe jutott, míg 12-szer kupafinalista volt. A csapat tehát folyamatosan az élvonalhoz tartozik, ám a klubelnök és a klubvezetés nem éri be ennyivel: azt szeretné, ha a csapat hosszú távon újra versenyképes lenne az első számú rivális Békéscsabával.

Ennek érdekében a vezetőség – a jelenlegi támogatókkal, illetve az együttes szereplését már eddig is figyelemmel kísérő Jámbor János nagyvállalkozóval egyeztetve – úgy döntött, hogy a következő szezontól, több sportágban működő modell mintájára, a Vasas felnőtt röplabdacsapata is önálló Kft.-ként működik. E gazdasági társaságban Jámbor János lesz a többségi tulajdonos, aki így a futball mellett egy másik kiemelt vasasos csapatsportág sikereiből is kiveheti a részét. Az építkezés hosszú távon zajlik majd, s a klub továbbra is kiemelt figyelmet fordít a saját nevelésű és magyar játékosokra.

A stábot és a játékoskeretet érintő változásokról később adunk tájékoztatást.

Szöveg: vasassc.hu, Fotó: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató